Neispunjeno

Tender za modernizaciju travnjaka stadiona Koševo nije raspisan u januaru

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić najavio je krajem prošle godine da će u januaru 2020. godine biti raspisan javni poziv za odabir firme za postavljanje novog travnjaka sa sistemom zagrijavanja na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Foto: FK Sarajevo

Naime, krajem decembra 2019. godine održan je sastanka načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića sa predstavnicima uprave Fudbalskog kluba „Sarajevo“ i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ koja u ime Općine Centar, kao vlasnika i osnivača, upravlja stadionom „Asim Ferhatović Hase“. Tom prilikom Nedžad Ajnadžić je najavio raspisivanje javnog poziva za odabir firme za postavljanje novog travnjaka sa sistemom zagrijavanja na ovom stadionu za januar 2020. godine.

“Svi smo svjesni da možemo sa postojećem infrastrukturom dostići samo treću kategoriju. Do sada smo uradili mnogo, a predstoji nam još veliki dio do našeg cilja. Stadion Koševo treba biti nacionalni ponos i on nije samo obaveza Općine Centar, već se tu moraju uključiti i drugi nivoi vlasti kao i Nogometni savez BiH. Za preostale radove će nam biti potrebno oko dva miliona maraka. U budžetu Općine Centar za 2020. godinu za ovu namjenu smo planirali 500.000 KM, a rebalansom u aprilu naredne godine ćemo izdvojiti još dodatnih 500.000 KM.”

Nedžad Ajnadžić, 20. decembar 2019.

Obećanje o rekonstrukciji i modernizaciji ovog stadiona našlo se i u izbornom programu Nedžada Ajnadžića za Lokalne izbore 2016. godine.

U Budžetu Općine Centar za 2020. godinu planirana su sredstva od 500.000 KM, dok neutrošena sredstva iz 2019. godine iznose 200.000 KM, tako da u ovoj godini Općina planira utrošiti ukupno 700.000 KM za modernizaciju stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Međutim prema informacijama koje je Istinomjer dobio od JU „Centar za sport i rekreaciju“, ovaj javni poziv još uvijek nije raspisan, a na još jednom sastanku upriličenom u Općini Centar 11. februara 2020. godine, kako je saopćeno iz Općine Centar, rečeno je da je u toku izrada idejnog projekta za novi travnjak.

Kada uradimo idejni projekat nadležna općinska služba može pokrenuti proceduru javne nabavke za novi travnjak sa grijanjem. Mi smo već pripremili prostorije za fan shop i samo treba ubaciti police i robu. Također, uz minimalne izmjene i sredstva pronašli smo način kako da riješimo pitanje prostora za printane medije, press i fotoreportere.”

Sabina Špago, JU „Centar za sport i rekreaciju“, 20. februar 2020.

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić i ovog puta je najavio skoru realizaciju projekta zamjene travnjaka.

Naredni projekat sa čijom realizacijom želimo krenuti što prije je zamjena travnjaka gdje planiramo ugraditi novi sa grijanjem kako bismo mogli odigravati utakmice tokom cijele godine.”

Nedžad Ajnadćić, 20. februar 2020.

S obzirom da javni poziv za odabir izvođača radova na zamjeni travnjaka i postavci grijača na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu nije raspisan u januaru kako je ranije najavljeno, Istinomjer će obećanje Nedžada Ajnadžića ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!