Sanacija Ferhadije

U toku su radovi na sanaciji ulice Ferhadija, preciznije, na potezu od Trga fra Grge Matića do ukrštanja sa Gazi Husrev-begovom ulicom.

Podsjećamo, sanacija ulice Ferhadija najavljena je u maju ove godine, a načelnik Opštine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić istakao je da su nove ploče kvalitetnije, te da neće pući kao prethodne.

Imajući u vidu značaj ulice Ferhadija sa likovnog, urbanističkog, arhitektonskog i ambijentalnog aspekta ovaj projekt ne narušava utvrđene spomeničke vrijednosti.

Općina Stari Grad, 09.05.2019.

Radovi na sanaciji Ferhadije podrazumijevaju i izmjenu dijela cjevovoda i regulaciju oborinske odvodnje, a finansirat će ih Općina Stari Grad i Direkcija za puteve KS, a njihova vrijednost iznosi 789 hiljada KM. Rok za završetak radova je 60 dana, a radove izvodi firma Mibral d.o.o.

S obzirom da su radovi u toku, Istinomjer će obećanju Ibrahima Hadžibrajrića dati ocjenu radi se na tome, te će nastaviti pratiti da li će radovi biti završeni u obećanom roku.

(Istinomjer.ba)

Građani Tešnja čekaju na otvaranje bazena na izletištu Kiseljak

Stanovnicima općine Tešanj, počev od ovog ljeta, ponovo bi trebao biti na raspolaganju bazen na izletištu...

Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Rekonstrukcija saobraćajnica u Ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige dužine 440 metara, i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine...Najavljeno popunjavanje redovnog sastava Federalne uprave policije

Nakon što je MUP Zeničko - dobojskog kantona 24. aprila 2019. godine pokrenuo proceduru za prijem 100 službenika radi popunjavanja redovnog sastava policije, ministar unutrašnjih poslova Federacije...