Nedosljedno

Šahman ipak napustila SBB

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Bilsena Šahman, u saopštenju za javnost koje je objavila zajedno sa zastupnicom u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Azrom Hadžić 9. novembra 2021. godine, navela je da napušta Stranku za bolju budućnost (SBB) uprkos negiranju ovakvih navoda u ranijim medijskim istupima.

Screenshot: TVSA

Kako su saopštile Šahman i Hadžić, brisanje iz članstva u SBB-u zatražile su “zbog dugotrajnog neslaganja sa političkim i unutarstranačkim djelovanjem, zbog ponižavanja vlastitih članova i nosilaca funkcija, kao i zbog gašenja svih stranačkih organa”. Najavile su da će ostatak svojih mandata u Skupštini KS i Zastupničkom domu Parlamenta FBiH provesti kao nezavisne zastupnice.

Izvor: Pressmedia

Samo dva mjeseca prije ovakvog razvoja događaja, Šahman je u emisiji “Ljetna špica” na TVSA, između ostalog, govorila i o situaciji u političkoj opciji iz koje dolazi:

U svakoj stranci ima problema. Ima različitih struja, ima različitih mišljenja. Neke stranke su malo bolje poredane, neke imaju neku strukturu koja se poštuje, u nekima nema. Trenutno je to stanje i u SBB-u da malo smo se pogubili o tom svemu što se tiče Kantona. Mislim da tu neće biti nekih promjena u ovoj predizbornoj godini, da će to ostati do kraja ovako, e sad ne znam koliko je to dobro ili nije dobro.

Bilsena Šahman, 3.9.2021.

Ipak, bila je izričita u odgovoru na pitanje hoće li ostati u SBB-u:

Da, tu sam gdje sam.

Bilsena Šahman, 3.9.2021.

I u decembru prošle godine, zastupnica Šahman je na sličan način odgovorila na pitanje Faktora da li je tačno da napušta SBB:

Nije tačno. Neko me već to ranije pitao i rekla sam da sam tu gdje jesam i ne vidim razlog zašto bih prelazila negdje drugo.

Bilsena Šahman, 4.12.2020.

S obzirom na to da je Bilsena Šahman ipak promijenila svoj stav i odlučila napustiti SBB, Istinomjer čin zastupnice u Skupštini KS ocjenjuje nedosljednim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!