Popločavanje trga prekoputa Vijećnice teče po planu

Govoreći o projektu izgradnje prve javne podzemne garaže u Kantonu Sarajevo, načelnik Opštine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić početkom septembra ove godine najavio je i popločavanje trga koji se nalazi iznad pomenute garaže, preko puta sarajevske Vijećnice.

Prva javna podzemna garaža u Kantonu Sarajevo u ulici Avdage Šahinagića je investicija blizu sedam miliona KM. Ja se nadam da će radovi biti završeni do sredine novembra, a možda i prije. No, i to zavisi od vremenskih uslova, kada dođe do popločavanja trga, koji će imati preko 2.500 kvadratnih metara. Biće to najveći trg u gradu Sarajevu. Ono što je jako bitno reći je da iz sredstava od naplaćivanja parkinga će se finansirati isplata kredita i za garaža i za preostala tri projekta.

Ibrahim Hadžibajrić, 06.09.2019.

Kako je 25.10.2019. godine saopšteno iz Opštine Stari Grad, radovi na popločavanju trga već su u toku, a trg se, kako je navedeno, “popločava granitnim pločama debljine 10 centimetara, a na sredini trga nalazit će se grb Općine Stari Grad, investitora ovog velikog projekta”.

Bit će to površinom najveći trg u Kantonu Sarajevo koji će imati višestruku namjenu i prostirat će se na 2.500 metara kvadratnih. Tokom cijele godine na trgu će se održavati različiti sadržaji kulturno-zabavnog karaktera, a plato će sadržavati i binu koja će biti montažno-demontažnog karaktera i koristit će se po potrebi. S obzirom na lokaciju na kojoj se ovaj trg nalazi, u najužoj starogradskoj jezgri i blizini najznačajnijih kulturno-historijskih spomenika i turističkih atrakcija, nesumnjivo je da će veoma brzo postati jedno od najatraktivnijih mjesta za održavanje festivala, koncerata, javnih događaja.

Opština Stari Grad, 25.10.2019.

Da se popločavanje trga odvija prema utvrđenoj dinamici, iz Opštine Stari Grad potvrdili su i 13.11.2019. godine:

Popločano je oko 70 odsto površine trga, potvrđeno je općinskom Timu za implementaciju kapitalnih projekata tokom današnjeg obilaska gradilišta, a danas je izvršeno i testiranje fugiranja ploča na platou za koje je zadužena firma SIKA. Također, završeno je popločavanje trotoara uz rijeku Miljacku koji je u odnosu na raniji, proširen.

Opština Stari Grad, 13.11.2019.

Projekat bi, skupa sa izgradnjom podzemne garaže, trebao biti završen do kraja 2019. godine.

Istinomjer obećanju načelnika Opštine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića u vezi izgradnje i popločavanja trga iznad javne podzemne garaže daje ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će ovaj projekat biti završen u planiranom roku.

(Istinomjer.ba)

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH)...

Zvučna zaštita na A transferzali

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo raspisala je tokom 2019. godine tender za izgradnju “aktivne zaštite od buke” na A transverzali koja povezuje Međunarodni aerodrom Sarajevo sa ostatkom...Prošli saziv Vijeća ministara BiH u prvih mjesec dana rada bio je aktivniji od trenutog saziva

Ustvrdivši da je Vijeća ministara BiH “u blokadi”, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić usporedio je rad trenutnog sa radom prošlog saziva Vijeća ministara BiH u...