Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Rekonstrukcija saobraćajnica u Ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige dužine 440 metara, i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine 360 metara, najavljena je početkom juna ove godine.

U saopćenju Općine Centar navedeno je da će “radove izvoditi firma Grakop, a ukupna vrijednost radova je 700 hiljada KM”, te da su “sredstva za realizaciju obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.”

Rekonstrukcija saobraćajnica počela je 6. juna 2019. godine, a tom prilikom je načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić izjavio:

 

Zadovoljstvo nam je da prisustvujemo početku radova u Ulici Bolnička. Potpuna rekonstrukcija podrazumijeva između ostalog polaganje novog sloja asfalta debljine 14 centimetara i riječ je o najsavremenijem asfaltu. U prvoj fazi ćemo raditi Bolničku ulicu, a zatim počinju radovi u Ulici Koševo.

Nedžad Ajnadžić, 06.06.2019

Kako se navodi, radovi će trajati 45 radnih dana, a predviđena je kompletna zamjena kolovozne konstrukcije sa krupnim zemljanim radovima i uređenjem šahtova, slivnika, te ugradnja najkvalitetnijeg SMA asfalta.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji navedenih saobraćajnica u toku, Istinomjer će načelniku Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će se navedeni radovi okončati u predviđenom roku.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Uskoro sastanak predstavnika PDP-a i SNSD-a?

U intervjuu koji je predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović dao za portal Vijesti.ba, pored ostalog je najavio i skoro održavanje sastanka...