Ispunjeno sa zakašnjenjem

Završena rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Nakon što je 23. jula ove godine okončana izgradnja Bolničke ulice, završeni su radovi i u ulici Koševo, čime je pored višesedmičnog kašnjenja realizovana najava o rekonstrukciji navedenih saobraćajnica.

 

Podsjećamo, u junskom saopćenju Općine Centar navedeno je da će radove izvoditi firma Grakop, te da ukupna vrijednost iznosi 700 hiljada KM koje su obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Rekonstrukcija Bolničke počela je 6. juna 2019. godine, a tom prilikom je načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić izjavio:

Zadovoljstvo nam je da prisustvujemo početku radova u Ulici Bolnička. Potpuna rekonstrukcija podrazumijeva između ostalog polaganje novog sloja asfalta debljine 14 centimetara i riječ je o najsavremenijem asfaltu. U prvoj fazi ćemo raditi Bolničku ulicu, a zatim počinju radovi u Ulici Koševo.

Nedžad Ajnadžić, 06.06.2019

Izgradnja ulice Bolnička okončana je 23. jula, a istog dana su započeli radovi na rekonstrukciji ulice Koševo.

Iako je prvobitno planirano da radovi budu okončani u roku od 45 dana, zbog kako je prethodno navedeno, iznimno teške i zahtjevne rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, instalacije šahtova, te uticaja meteoroloških i klimatskih uslova radovi su bili prolongirani.

Nedugo zatim, oglasili su se iz JP Vodovod i kanalizacije sa informacijom da će radovi biti uskoro gotovi.

Nakon sastanka koji je održan sa ministrom Mandićem (op. a. Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo) 19. augusta, dogovoreno je da se krene sa radovima koji su i počeli 20. augusta 2019. godine, a koji će trajati mjesec dana.

Saopštenje, ViK, 11.09.2019.

Radovi na rekonstrukciji ulice Koševo završeni su u petak, 27. septembra 2019. godine, te je uspostavljeno i normalno kretanje motornih vozila koje je tokom trajanja radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, bilo u potpunosti obustavljeno.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji ulica Koševo i Bolnička okončani uz višesedmično kašnjenje, Istinomjer će načelniku Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!