Završena rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Nakon što je 23. jula ove godine okončana izgradnja Bolničke ulice, završeni su radovi i u ulici Koševo, čime je pored višesedmičnog kašnjenja realizovana najava o rekonstrukciji navedenih saobraćajnica.

 

Podsjećamo, u junskom saopćenju Općine Centar navedeno je da će radove izvoditi firma Grakop, te da ukupna vrijednost iznosi 700 hiljada KM koje su obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Rekonstrukcija Bolničke počela je 6. juna 2019. godine, a tom prilikom je načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić izjavio:

Zadovoljstvo nam je da prisustvujemo početku radova u Ulici Bolnička. Potpuna rekonstrukcija podrazumijeva između ostalog polaganje novog sloja asfalta debljine 14 centimetara i riječ je o najsavremenijem asfaltu. U prvoj fazi ćemo raditi Bolničku ulicu, a zatim počinju radovi u Ulici Koševo.

Nedžad Ajnadžić, 06.06.2019

Izgradnja ulice Bolnička okončana je 23. jula, a istog dana su započeli radovi na rekonstrukciji ulice Koševo.

Iako je prvobitno planirano da radovi budu okončani u roku od 45 dana, zbog kako je prethodno navedeno, iznimno teške i zahtjevne rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, instalacije šahtova, te uticaja meteoroloških i klimatskih uslova radovi su bili prolongirani.

Nedugo zatim, oglasili su se iz JP Vodovod i kanalizacije sa informacijom da će radovi biti uskoro gotovi.

Nakon sastanka koji je održan sa ministrom Mandićem (op. a. Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo) 19. augusta, dogovoreno je da se krene sa radovima koji su i počeli 20. augusta 2019. godine, a koji će trajati mjesec dana.

Saopštenje, ViK, 11.09.2019.

Radovi na rekonstrukciji ulice Koševo završeni su u petak, 27. septembra 2019. godine, te je uspostavljeno i normalno kretanje motornih vozila koje je tokom trajanja radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, bilo u potpunosti obustavljeno.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji ulica Koševo i Bolnička okončani uz višesedmično kašnjenje, Istinomjer će načelniku Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora...

Ponovo aktuelizirana tema “etničkog čišćenja mrtvih Srba”

Ponovo su aktuelizirane tvrdnje iz 2017. i 2018. godine da se u Sarajevu iskopavaju grobna mjesta građana Srpske nacionalnosti. U tekstu koji su Večernje novosti objavile 09. februara 2020....


Nastavljena procedura glasanja u vezi poziva predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon održane 8. sjednice Predsjedništva BiH, 03. 02. 2020. godine izjavio je da nije dao saglasnost za posjetu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića Bosni i...