Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige dužine 440 metara, i ulice Koševo do raskrsnice sa ulicom Kemal-begova dužine 360 metara, najavljena je početkom juna ove godine.

U saopćenju Općine Centar navedeno je da će “radove izvoditi firma Grakop, a ukupna vrijednost radova je 700 hiljada KM”, te da su “sredstva za realizaciju obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar”.

Rekonstrukcija Bolničke počela je 6. juna 2019. godine, a tom prilikom je načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić izjavio:

Zadovoljstvo nam je da prisustvujemo početku radova u Ulici Bolnička. Potpuna rekonstrukcija podrazumijeva između ostalog polaganje novog sloja asfalta debljine 14 centimetara i riječ je o najsavremenijem asfaltu. U prvoj fazi ćemo raditi Bolničku ulicu, a zatim počinju radovi u Ulici Koševo.

Nedžad Ajnadžić, 06.06.2019

Rekonstrukcija Bolničke završena je 23. jula, a istog dana su započeli radovi na rekonstrukciji ulice Koševo.

Kako se navodi, radovi će trajati 45 radnih dana, a predviđena je kompletna zamjena kolovozne konstrukcije sa krupnim zemljanim radovima i uređenjem šahtova, slivnika, te ugradnja najkvalitetnijeg SMA asfalta.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji ulice Bolnička gotovi, a radovi u ulici Koševo u toku, Istinomjer će načelniku Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će se navedeni radovi okončati u predviđenom roku.

(Istinomjer.ba)

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara...

Članovi Predsjedništva BiH ostali dosljedni svojim stavovima

Samo nekoliko dana nakon što je generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg 05.12.2018. godine obavijestio javnost u Bosni i Hercegovini da je naša zemlja dobila zeleno svjetlo za Akcioni plan za...Popravili auto i otputovali u Brisel

Komentarišući funkcionisanje mehanizma koordinacije, lider Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović je u intervjuu za Dnevnik 2 Federalne televizije rekao da se ne slaže sa kritikama...