Završena rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Nakon što je 23. jula ove godine okončana izgradnja Bolničke ulice, završeni su radovi i u ulici Koševo, čime je pored višesedmičnog kašnjenja realizovana najava o rekonstrukciji navedenih saobraćajnica.

 

Podsjećamo, u junskom saopćenju Općine Centar navedeno je da će radove izvoditi firma Grakop, te da ukupna vrijednost iznosi 700 hiljada KM koje su obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Rekonstrukcija Bolničke počela je 6. juna 2019. godine, a tom prilikom je načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić izjavio:

Zadovoljstvo nam je da prisustvujemo početku radova u Ulici Bolnička. Potpuna rekonstrukcija podrazumijeva između ostalog polaganje novog sloja asfalta debljine 14 centimetara i riječ je o najsavremenijem asfaltu. U prvoj fazi ćemo raditi Bolničku ulicu, a zatim počinju radovi u Ulici Koševo.

Nedžad Ajnadžić, 06.06.2019

Izgradnja ulice Bolnička okončana je 23. jula, a istog dana su započeli radovi na rekonstrukciji ulice Koševo.

Iako je prvobitno planirano da radovi budu okončani u roku od 45 dana, zbog kako je prethodno navedeno, iznimno teške i zahtjevne rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, instalacije šahtova, te uticaja meteoroloških i klimatskih uslova radovi su bili prolongirani.

Nedugo zatim, oglasili su se iz JP Vodovod i kanalizacije sa informacijom da će radovi biti uskoro gotovi.

Nakon sastanka koji je održan sa ministrom Mandićem (op. a. Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo) 19. augusta, dogovoreno je da se krene sa radovima koji su i počeli 20. augusta 2019. godine, a koji će trajati mjesec dana.

Saopštenje, ViK, 11.09.2019.

Radovi na rekonstrukciji ulice Koševo završeni su u petak, 27. septembra 2019. godine, te je uspostavljeno i normalno kretanje motornih vozila koje je tokom trajanja radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, bilo u potpunosti obustavljeno.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji ulica Koševo i Bolnička okončani uz višesedmično kašnjenje, Istinomjer će načelniku Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...


Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...