Okončani radovi na regionalnoj cesti Jablanica-Blidinje-Posušje

Izgradnja regionalne ceste Jablanica-Blidinje-Posušje, koja je najkraća cesta koja povezuje Hercegovačko-neretvanski, Livanjski i Zapadnohercegovački kanton sa Dalmacijom, trajala je nekoliko godina.

Federalni ministar prometa i komunikacija, Denis Lasić posjetio je 24. oktobra 2019. godine pomenutu regionalnu cestu i tom prilikom je istakao da je ova regionalna cesta od velikog značaja za privredni razvoj, te da ga posebno veseli činjenica “da će u konačnici biti povezani Jablanica, Blidinje i Posušje”.

Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i trenutačno se radi na asfaltiranju kolnika, dnevno se asfaltira 500,00 metara, te se u idućim danima očekuje završetak istih prije nastupanja zimskih uvjeta održavanja.

Saopćenje, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, 25.10.2019.

Nekoliko dana kasnije javnost je obavještena da su radovi na izgradnji regionalne ceste 419 Jablanica-Doljani-Blidinje-Rakitno-Posušje okončani.

U utorak je završeno asfaltiranje prometnice prema Blidinju. Asfaltiranjem ove makadamske dionice od 3,6 kilometara, koja se nalazi na cesti R-419 Jablanica-Posušje, konačno je završeno spajanje asfaltnim zastorom čitave regionalne ceste na dionici puta Sovići-Sovićka vrata.

Saopćenje, 30.10.2019.

S obzirom da su radovi okončani samo nekoliko dana nakon najave, odnosno “prije nastupanja zimskih uvjeta održavanja”, Istinomjer će obećanje federalnog ministra Denisa Lasića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Ne postoji “izborni zakon Federacije BiH”

U svjetlu najnovijih rasprava i pokušaja dogovora u vezi izmjena izborne legislative u BiH, član Predsjedništva SDS-a i...

Sa novim razgovorima o Izbornom zakonu BiH i novi rokovi

Izmjena Izbornog zakona BiH tema je koja je, po ko zna koji put, od strane političkih aktera u BiH još jednom aktuelizirana, te su uslijedila i nova obećanja i licitiranje rokovima u kojima bi se...Zastupnici skupštinske većine napustili sjednicu Skupštine KS

Zastupnik u Skupštini KS, Mirza Čelik (SDA) uoči nastavka 19. redovne sjednice ovog zakonodavnog tijela, a koja je bila zakazana za 16. januar, izjavio je da će skupštinska većina od 18 poslanika...