Ispunjeno

Okončani radovi na regionalnoj cesti Jablanica-Blidinje-Posušje

Izgradnja regionalne ceste Jablanica-Blidinje-Posušje, koja je najkraća cesta koja povezuje Hercegovačko-neretvanski, Livanjski i Zapadnohercegovački kanton sa Dalmacijom, trajala je nekoliko godina.

Federalni ministar prometa i komunikacija, Denis Lasić posjetio je 24. oktobra 2019. godine pomenutu regionalnu cestu i tom prilikom je istakao da je ova regionalna cesta od velikog značaja za privredni razvoj, te da ga posebno veseli činjenica “da će u konačnici biti povezani Jablanica, Blidinje i Posušje”.

Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i trenutačno se radi na asfaltiranju kolnika, dnevno se asfaltira 500,00 metara, te se u idućim danima očekuje završetak istih prije nastupanja zimskih uvjeta održavanja.

Saopćenje, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, 25.10.2019.

Nekoliko dana kasnije javnost je obavještena da su radovi na izgradnji regionalne ceste 419 Jablanica-Doljani-Blidinje-Rakitno-Posušje okončani.

U utorak je završeno asfaltiranje prometnice prema Blidinju. Asfaltiranjem ove makadamske dionice od 3,6 kilometara, koja se nalazi na cesti R-419 Jablanica-Posušje, konačno je završeno spajanje asfaltnim zastorom čitave regionalne ceste na dionici puta Sovići-Sovićka vrata.

Saopćenje, 30.10.2019.

S obzirom da su radovi okončani samo nekoliko dana nakon najave, odnosno “prije nastupanja zimskih uvjeta održavanja”, Istinomjer će obećanje federalnog ministra Denisa Lasića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!