Punkt Hitne pomoći na području Općine Centar

Pitanje otvaranja punkta Hitne pomoći na području Općine Centar, pokrenuto je još prošle godine, na osnovu zahtjeva Javne ustanove „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“. Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić najavio je da će obezbjediti prostor za potrebe punkta, kao i nabaviti vozila.

Ajnadžić je tada istakao da je otvaranje punkta jedan od projekata u kojima Općina Centar učestvuje, s ciljem podizanja kvaliteta zdravstvenog sistema.

U razgovoru sa našim sugrađanima uvidjeli smo da zaista postoji potreba za otvaranjem punkta Hitne pomoći na području općine Centar. Iz tog razloga smo i započeli aktivnosti kako bi se jedan takav punkt zaista i otvorio. Općina Centar je već u fazi nabavke vozila za potrebe punkta Hitne pomoći, a sve ostalo radimo u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, Univerzitetskim kliničkim centrom u Sarajevu i JU Domovi zdravlja KS. Također obezbijedit ćemo i odgovarajuće prostorije za punkt u koji će zapravo biti smještene mobilne ekipe koje će u kratkom vremenskom roku moći reagovati i pružiti stručnu i liječničku pomoć.

Nedžad Ajnadžić, 28.08.2018.

U ponedeljak 11. marta 2019. godine potpisan je ugovor o dodjeli prostorija, u Ulici Mis Irbina 20, koji su potpisali načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i direktor Javne ustanove  „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“, Adem Zalihić.

Ajnadžić je naveo da je prostor opremljen, te da će uskoro biti instalirana i potrebna oprema. Pored prostora i opreme, Općina Centar je još u decembru 2018. obezbijedila i jedan automobil, te je najavljeno da će u  narednom periodu iz budžeta izdvojiti  novac za kupovinu još jednog vozila Hitnoj pomoći koje će koristiti hemodijalizni pacijenti.

S obzirom da je Općina Centar obezbijedila prostorije i vozila za potrebe otvaranja novog punkta Hitne pomoći, Istinomjer će obećanje načelnika Ajnadžića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Hoće li Narodna skupština RS raspustiti Skupštinu opštine Teslić?

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Djeca s oštećenim sluhom i vidom u KS uskoro će dobiti logopede i defektologe

U oktobru prošle godine Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo najavilo je da će škole u KS, u koje idu djeca s oštećenim sluhom i vidom dobiti logopede i...


U Republici Srpskoj broj opština nije 62

Da broj opština u Republici Srpskoj nije 62 kako kaže Dodik, uvjerili smo se na zvaničnoj stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS i to u rubrici Opštine i gradovi u Republici...