Najave

Početkom maja u Pionirskoj dolini adrenalin park?

Početkom maja ove godine Pionirska dolina trebala bi biti bogatija za novi adrenalinski park.

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić potpisao je 13. marta 2020. godine Ugovor o realizaciji granta za uređenje manjih javnih površina, izgradnji dječijih igrališta i sportskih ploha na području općine Centar sa v.d. direktorom KJKP “Park”, Edinom Abdurahmanovićem.

Potpisivanjem pomenutog ugovora stvoreni su uslovi za izgradnju adrenalin parka u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu “Pionirska dolina“, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Općina Centar u iznosu od 46.060 KM

Ovaj projekat u punom kapacitetu finansira Općina Centar. Sa potpisivanjem ugovora odmah ćemo prebaciti finansijska sredstva na račun preduzeća “Park“, koji imaju obavezu raspisati javni poziv za odabir izvođača radova. Moja želja je da ovaj park otvorimo do početka maja ove godine kada počinjemo sa obilježavanjem Dana Općine Centar.

Nedžad Ajnadžić, 13. mart 2020.

Abdurahmanović je tom prilikom naveo da će se adrenalin park prostirati na površini od 2.500 metara kvadratnih, a nuditi će sadržaje poput “adrenalinske staze sa preprekama i mostovima do 100 metara dužine, umjetnu stijenu do 6 metara visine i dječiji zip line dužine do 50 metara sa polaznom i dolaznom zaustavnom platformom”.

Istinomjer će pratiti dalju realizaciju ovog projekta, kao i da li će pomenuti adrenalin park biti otvoren početkom maja 2020. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!