Neispunjeno

Pionirska dolina nije dobila novi adrenalin park početkom maja

Početkom maja ove godine u Pionirskoj dolini trebao je biti otvoren novi adrenalinski park.

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić potpisao je 13. marta 2020. godine Ugovor o realizaciji granta za uređenje manjih javnih površina, izgradnji dječijih igrališta i sportskih ploha na području općine Centar sa v.d. direktorom KJKP “Park”, Edinom Abdurahmanovićem čime su stvoreni uslovi za izgradnju adrenalin parka u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu “Pionirska dolina“. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Općina Centar u iznosu od oko 46 hiljada KM.

Ovaj projekat u punom kapacitetu finansira Općina Centar. Sa potpisivanjem ugovora odmah ćemo prebaciti finansijska sredstva na račun preduzeća “Park“, koji imaju obavezu raspisati javni poziv za odabir izvođača radova. Moja želja je da ovaj park otvorimo do početka maja ove godine kada počinjemo sa obilježavanjem Dana Općine Centar.

Nedžad Ajnadžić, 13. mart 2020.

Abdurahmanović je tom prilikom naveo da će se adrenalin park prostirati na površini od 2.500 metara kvadratnih, a nuditi će sadržaje poput “adrenalinske staze sa preprekama i mostovima do 100 metara dužine, umjetnu stijenu do 6 metara visine i dječiji zip line dužine do 50 metara sa polaznom i dolaznom zaustavnom platformom”.

Kako se do sredine maja 2020. godine u javnosti nisu pojavile informacije o aktivnostima vezanim za ispunjenje pomenutog obećanja, Istinomjer je kontaktirao Općinu Centar i KJKP “Park”. Iz Općine Centar su istakli da su aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje adrenalin parka u Pionirskoj dolini usporene zbog pandemije novog koronavirusa, dok odgovor iz KJKP “Park” do momenta zaključenja ovog teksta nije stigao.

Kompletna realizacija ovog projekta je povjerena KJKP Park, a zbog situacije sa COVID-19, sve aktivnosti su usporene. Prema informacijama iz KJKP Park, tenderska procedura za ovaj projekat je u pripremi i očekuje se raspisivanje postupka javne nabavke za sedam dana.

Odgovor na upit, Općina Centar, 18. maj 2020.

S obzirom na činjenicu da radovi na izgradnji adrenalin parka u Pionirskoj dolini nisu ni započeli, iako je pomenuti park prema najavama trebao biti otvoren za javnost početkom maja ove godine, Istinomjer će načelniku Općine Centar, Nedžadu Ajnadžiću za pomenuto obećanje dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!