Goražde: Od tematske sjednice o izgradnji Centra za upravljanje otpadom u maju ipak ništa

Krajem marta ove godine, gradonačelnik Muhamed Ramović je najavio održavanje tematske sjednice vezano za probleme oko izgradnje Centra za upravljanje otpadom u Goraždu. Tematska sjednica, na kojoj bi zainteresovana javnost dobila sve potrebne informacije o ovom projektu trebala je biti održana u maju, ali to se nije desilo.

Kada je riječ o projektu Centar za upravljanje otpadom u maju je planirana tematska sjednica i gradonačelnik je kazao kako će Vijeće dobiti sve potrebne informacije, te da će u maju pozvati delegaciju iz Bahreina koja će Vijeće detaljno informisati o svemu. 

(Saopštenje sa 9. redovne sjednice GV, 30.03.2018.)

Podsjećamo, prije dvije godine interes za izgradnju Centra za upravljanje otpadom, između ostalih, iskazali su i predstavnici Bahrain Management Centra, za koje su gradske vlasti tada izjavile da su upravo oni najozbiljniji potencijalni investitori. Međutim, od tada do danas značajnijih pomaka nije bilo.

Aldijana Smailhodžić, vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Goražde bavila se ovim pitanjem, kao i ugovorom koji je Općina Goražde potpisala još 2016. godine sa navedenom Bahreinskom kompanijom o formiranju regionalne deponije. Smailhodžić je navela da je ovim ugovorom jasno definisani rokovi izvršenja ugovornih obaveza i da je potrebno provjeriti ko je zakazao u ispunjenju obaveza, te je naglasila da će u slučaju da ni jedna ni druga strana nije ispunila svoje obaveze, Naša stranka podnijeti inicijativu za raskidanje ugovora.

Inicijativa za raskidanje ugovora je i uslijedila, ali bez dovoljnog broja glasova za usvajanje, tako da polemika oko centra za upravljanje deponijom i dalje traje. Sa druge strane gradonačelnik Ramović, i nakon godinu i po moli za dodatno strpljenje, te navodi da je zbog kašnjenja 100.000 KM naplaćeno od investitora.

Tematska sjednica na kojoj bi se razjasnile nedoumice i odgovorilo na sva pitanja vezana za Centar za upravljanjem otpadom ipak neće biti održana u maju kako je najavljeno, te zbog toga Istinomjer ocjenjuje obećanje gradonačelnika Muhameda Ramovića, kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je...

Popunjenost Kluba Srba u prošlim sazivima Doma naroda PF BiH i trenutni problemi

Kada je u pitanju konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nakon Opštih izbora 2018. godine, kako je rekao Radmanović, problemi u smislu popunjavanja Kluba delegata iz reda srpskog naroda...

Otvorena nova policijska zgrada u Doboju

Načelnik Policijske uprave Doboj, Dmitar Vračar je 25.12.2018. godine najavio da će pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice Doboj 1 veoma brzo biti smješteni u...