Novo Sarajevo: Postavljeno 28 nadzornih kamera na “kritičnim“ mjestima

Početkom decembra prošle godine načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo najavio je, da će nakon izvršene procjene “kritičnih“ mjesta, a u saradnji sa III PU Novo Sarajevo biti postavljen video nadzor na određenim lokacijama u ovoj općini.

Nedavno je saopćeno da je završena realizacija posljednje, pete faze, projekta video nadzora kojom su javne površina na području Općine Novo Sarajevo pokrivene sa 28 kamera, a koje su u funkciji 24 sata”. Načelnik Koldžo, 24. juna ove godine, predao je kontrolu sistem video nadzora u nadležnost III Policijske uprave Novo Sarajevo, koja će vršiti kontrolu rada i zapisa sa kamera putem “nadzornog centra koji je postavljen u prostorijama III Policijske uprave Novo Sarajevo.” 

Općina Novo Sarajevo još od 2012. godine prepoznala da je pokrivenost prostora i objekata video nadzorom veoma značajna  aktivnost u pružanju pomoći pripadnicima III Policijske uprave u poslovima kontrole saobraćaja u pokretu i mirovanju, u suzbijanju svih vidova kriminalnih i vandalskih ponašanja, te u unapređenju općeg stanja sigurnosti građana na prostoru općine.

Nedžad Koldžo, 24.06.2019.

Podsjećamo, početkom decembra prošle godine najavljeno je postavljanje 28 kamera, a načelnik Koldžo je sa firmom “MIBO komunikacije” 12. decembra 2018. godine potpisao Ugovor o realizaciji instaliranja sistema video nadzora javnih površina.

Postavljanje kamera na javnim površinama potpomaže i efikasnost policijskih organa.Na području Općine Novo Sarajevo, sa završetkom V faze biće instalirano 28 kamera koje će biti u funkciji 24 sata. Kontrola rada i zapisa sa  kamera se vrši putem nadzornog centra koji je postavljen u prostorijama III Policijske Uprave Novo Sarajevo.

Nedžad Koldžo, 12.12.2018.

Ukupna vrijednost uloženih sredstava u razvijanje i praćenje ovog sistema kroz V faza je iznosila oko  220.000 KM, a do 2021. godine Općina Novo Sarajevo planira postavljanje ukupno 50 nadzornih kamera te zamjenu oštećenih i zastarjelih kamera.

Ovim načelnik Nedžad Koldžo za svoje obećanje o postavljanju 28 nadzornih kamera i stavljanje istih na raspolaganje III PU Novo Sarajevo od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...