Neispunjeno

Kružni tok u Ulici Džemala Bijedića nije završen za “mjesec do dva”

Proširenje i rekonstrukcija 900 metara Ulice Džemala Bijedića još nije završeno. Krajem juna 2021. godine, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić je u izjavi za TVSA naglasio kada bi trebali biti okončani radovi na jednom od tri planirana kružna toka.

Foto: Screenshot TVSA

Mislim da će u narednih mjesec do dva biti završena sama kružna raskrsnica. Tako da ova dionica od 900 metara Ulice Džemala Bijedića će biti kompletirano sa 4 kolovozne trake, isključnim trakama ko naselja Miljacka, semaforom i svim ostalim što je potrebno, naročito pješačkim stazama, zelenim pojasima u većem dijelu saobraćajnice.

Semir Efendić, 30.6.2021.

Podsjećamo, Sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju Projekta rekonstrukcije, sanacije i proširenja Ulice Džemala Bijedića u dužini od 2.300 metara potpisan je krajem maja 2018. godine, a o cijeloj dinamici radova Istinomjer se bavio u analizi “Kada će biti okončana rekonstrukcija Ulice Džemala Bijedića?

Iz Općine Novi Grad Sarajevo su za Istinomjer kazali da radovi idu planiranom dinamikom, te su naveli da bi radovi mogli biti okončani tokom septembra.

Rok za realizaciju radova na izgradnji kružnog toka je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao, 26.07.2021. godine. Ukoliko ne dođe do nepredviđenih zastoja, radovi će biti završeni u predviđenom roku, odnosno u mjesecu septembru.

Općina Novi Grad Sarajevo, 3.9.2021.

Istinomjer je 5.9.2021. obišao lokalitet na kojem građevinski radnici obavljaju radove na izgradnji pomenutog kružnog toka, a fotografije koje smo zabilježili pogledajte u galeriji ispod.

Iako radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici Džemala Bijedića još uvijek traju i odvijaju se u skladu sa ugovorenim rokom, Istinomjer će obećenje načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića sa kraja juna ove godine, koji je najavio da će kružni tok biti izgrađen u roku od “mjesec do dva”, ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!