Uskoro početak prve faze rekonstrukcije ulice Džemala Bijedića

Krajem maja 2018. godine, tadašnji premijer Kantona Sarajevo (KS) Adem  Zolj, ministar saobraćaja Mujo Fišo, zatim ovlašteni potpisnik Direkcije za ceste KS, Emir Hota, te aktuelni načelnik Opštine Novi Grad, Semir Efendić potpisali su Sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju Projekta rekonstrukcije, sanacije i proširenja ulice Džemala Bijedića u dužini od 2.300 metara.

Tom prilikom načelnik Efendić je pored ostalog izjavio:

Realizacija ovog projekta bit će jedno od važnijih rješenja pitanja saobraćajnih gužvi koje su zadnjih godina u Sarajevu sve izraženije. U isto vrijeme, ova ulica se trenutno nalazi u lošem stanju sa oštećenim kolovozom, jer nije rekonstruirana nikada od agresije na BiH pa do danas. Uz njenu rekonstrukciju, bit će izvedeno i njeno proširenje, gdje god to bude moguće, kako bi se njen kapacitet značajno povećao.

Semir Efendić, 23.05.2018.

Da će najavljeni radovi uskoro početi potvrđeno je 23.10.2019. godine nakon potpisivanja prvog pojedinačnog ugovora za izvođenje radova u vrijednosti od 2,2 miliona konvertibilnih maraka.

Pomenuti Ugovor ispred Opštine Novi Grad Sarajevo potpisao je načelnik Efendić, dok je ispred Euro-Asfalta to učinio direktor ove firme, Hamed Ramić, a sve uz prisustvo ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnana Štete.

Kako je tom prilikom navedeno,”ovaj ugovor podrazumijeva rekonstrukciju i proširenje prvih 900 metara ceste od 9. transverzale, odnosno od firme Energoinvest TDS d.d. do raskrsnice kod firme GRAS”, dok je rok za izvođenje radova predviđenih prvom fazom šest mjeseci.

Saobraćajnica ima dvije kolovozne trake, planirano je da se ona proširi na četiri kolovozne trake, tako da se njen kapacitet uvećava za sto posto. Sa ovim ugovorom stiču se preduslovi da se započne rekonstrukcija. 

Semir Efendić, 23.10.2019.

Obzriom da je potpisivanjem pomenutog ugovora učinjen prvi korak u realizaciji projekta rekonstrukcije, sanacije i proširenja ulice Džemala Bijedića, Istinomjer će načelniku Semiru Efendiću za njegovo obećanje dati ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će prva faza projekta biti okončana u navedenom roku.

(Istinomjer.ba)

Uskoro počinje rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj?

Iz Općine Centar Sarajevo nedavno je saopćeno da će, shodno zahtjevu stanovnika mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“,...

Općina Novi Grad Sarajevo: Treća godina mandata načelnika Semira Efendića

Tokom predizborne kampanje za Lokalne izbore 2016. godine, tada već aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić predstavio je novi izborni program “Novi Grad 2020” za mandatni period...Ipak može i “preko reda”

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) održane početkom septembra 2019. godine na kojoj, kako je rečeno, nije postignut konsenzus u vezi sa održavanjem...