Ispunjeno

Izgradnja kružnog toka na Pofalićima okončana do 16. maja

Izgradnja kružnog toka na spoju ulica Hamdije Čemerlića i Put života, započela je 20. februara. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adi Kalem najavio je i završetak ovih radova u maju, što se i desilo.

Kalem je u razgovoru za portal Klix potvrdio da je od 13. aprila uveden noćni rad na izgradnji kružnog toka, te je riječ o novoj praksi u doba pandemije.

Ubrzo će ovakva organizacija u noćnim satima biti uvedena i na drugim gradilištima. Sinoć sam obišao radove na kružnom toku kod Energoinvesta s direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem. Očekujemo uštede na projektu do 20 posto, a kraj radova se planira 16. maja na Dan Općine Novo Sarajevo.

Adi Kalem, 14. april 2020.

Ovom prilikom ćemo podsjetiti da se kasnilo sa početkom radova na projektu izgradnje ovog kružnog toka, o čemu je Istinomjer pisao u decembru 2019. godine.

Kako je Kalem i najavio, otvaranje kružnog toka desilo se 16. maja, na Dan Opšine Novo Sarajevo. Ovaj kružni tok u svom posegu obuhvata 14 ulaznih i izlaznih saobraćajnih. Ukupna vrijednost realizacije navedenog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Opšina Novo Sarajevo obezbijedila 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

S obzirom na to su se radovi na kružnom toku okončali do 16. maja, obećanje ministra Kalema Istinomjer ocjenjuje kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!