Neispunjeno

Gradnja kružnog toka u naselju Pofalići nije počela u najavljenom roku

Nakon potpisivanja Sporazuma o gradnji kružnog toka na spoju sarajevskih ulica Hamdije Čemerlića i Put života, koje je upriličeno 20. novembra ove godine, iz Vlade KS je najavljeno kako će radovi započeti u narednih 7 dana.

Prema onome što je saopšteno iz Vlade KS radovi su trebali početi 27. novembra, no kako je za Istinomjer 2. decembra potvrđeno iz Direkcije za ceste KS, njihov početak se tek očekuje u narednim danima.

Nije još započeta izgradnja, razlog je režim saobraćaja. Izvođač radova radi na elaboratu, u konsultaciji sa Direkcijom, a sve u cilju da bude što manje gužvi, da građani osjete gradnje što je manje moguće (u smislu gužvi). Elaborat koji je u izradi je vrlo kompleksan i bit će završen do kraja radnog dana sutra i proslijeđen Ministarstvu saobraćaja na odobrenje režima. Nakon tog kreće obilježavanje gradilišta i početak radova.”

Selmir Kovač, Direkcija za puteve KS, 02.12.2019.

Podsjećamo, Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza na poslovima izgradnje ovog kružnog toka, između Općine Novo Sarajevo i Direkcije za ceste KS potpisan je u augustu 2019. godine, a potom je za izvođača radova izabrana kompanija “Strabag” d.o.o..

Kako je tada saopšteno javnosti, vrijednost sporazuma je 1,2 miliona KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila 400.000 KM, a kantonalna Direkcija za ceste 800.000 KM.

S obzirom da gradnja kružnog toka u sarajevskom naselju naselju Pofalići nije počela u najavljenom roku od sedam dana, Istinomjer će ranije obećanje dato iz Direkcije za ceste i Vlade KS, ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!