Ispunjeno

Rekonstrukcija “S” krivine okončana dva dana prije isteka roka

Putem saopštenja za javnost objavljenog 2. 10. 2020. godine, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) informisalo je javnost “da će se radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge na dijelu od „S“ krivine do stajališta Marijin Dvor odvijati kontinuirano svaki dan u trajanju 24 sata, uz maksimalne napore izvođača da ugovoreni rok od 40 dana što je moguće više skrati”.

Foto: A. KAPO

U saopštenju je pored ostalog navedeno da će se radovi odvijati u četiri faze i to prva od 2. do 12. oktobra 2020. godine, druga od 12. do 31. oktobra, treća od 1. do 4. novembra te četvrta, i posljednja faza, od 5. do 12 novembra tekuće godine.

Istog dana kada je objavljena navedena informacija, radovi su počeli ali uz velike gužve u saobraćaju. Istinomjer je tom prilikom obećanje Vlade KS da će javnost biti blagovremeno o obaviještena o datumu početka radova, ocijenio neispunjenim.

Premijer Vlade KS, Mario Nenadić i ministar saobraćaja KS, Adi Kalem 9. 11. 2020. godine informisali su javnost da su radovi na tramvajskoj “S” krivini u sarajevskom naselju Marijin Dvor okončani, te da će 10. 11. 2020. godine biti obnovljena tramvajska linija do Baščaršije.

Hvala ministarstvu i izvođačima jer su radovi završeni dva dana prije isteka roka. Sve priče kako će ovo trajati do Nove godine su pale u vodu. Izvinjavam se građanima zbog problema koje su imali zbog ovih radova, ali oni su se morali desiti nakon 40 godina čekanja. Poklanjamo Sarajevu jednu uređenu saobraćajnicu jer znamo na šta je ovaj dio grada ličio.

Mario Nenadić, 9. novembar 2020.

Ovim Istinomjer obećanje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo da će radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge na dijelu od “S“ krivine do stajališta Marijin Dvor biti okončani za 40 dana ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!