Kosi lift i dalje van funkcije, a “spreman je da radi”

Iako je gradnja kosog lifta u sarajevskom naselju Ciglane završena u predviđenom roku, on i dalje nije u funkciji jer još uvijek ne postoji pravno lice koje će upravljati liftom. Prilikom testne vožnje kosim liftom koja je obavljena 31. decembra 2018. godine, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je rekao da će problem upravljanja liftom biti riješen za nekoliko dana.

Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana riješiti i to pitanje i zajedno sa ministrom Štetom i gradonačelnikom Skakom pronaći pravno lice koje će upravljati kosim liftom. S obzirom da nismo uspjeli formirati firmu Općine Centar naš zahtjev je da upravljanje kosim liftom preuzme pravno lice čiji je osnivač Grad Sarajevo ili firma Gras.”

Nedžad Ajnadžić, 31.12.2018.

Međutim, 11. februara Ajnadžić je obavijestio javnost da problem pravnog lica koje će upravljati kosim liftom i dalje postoji.  

Nije samo Općina Centar preuzela nadležnost, nadležna je i Vlada Kantona i u tom kontekstu imamo još uvijek neriješeno pitanje pravnog lica za upravljanje kosim liftom. Ja se nadam da će i to pitanje biti riješeno. Žao mi je što nismo iskoristili priliku da to riješimo prije nove godine jer je Općinsko vijeće procijenilo da Općina ne treba imati pravno lice koje bi zapravo dobilo status upravljača nad liftom. Što se tiče kosog lifta on je visoko sofisticirano, moderno rješenje urađeno prema visokim standardima, u skladu sa neophodnim dozvolama i čeka svog upravitelja. Mi smo iznimno zainteresovani da kosi lift profunkcioniše i radimo na pronalasku rješenja, ali Općina Centar to ne može sama.”

Nedžad Ajnadžić, 11.02.2019.

Osim što je dao prethodno obrazloženje, Ajnadžić je stanovnicima sarajevskog naselja Ciglane uputio i izvinjenje.

Ja koristim priliku da se izvinem svim sugrađanima, penzionerima, zbog toga što lift od 1. januara 2019. nije u funkciji, a zapravo je spreman da radi.”

Nedžad Ajnadžić, 11.02.2019.

S obzirom da kosi lift i dalje ne radi iako je općinski načelnik Nedžad Ajnadžić prije skoro dva mjeseca obećao da će on biti u funkciji za nekoliko dana, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti kao “neispunjeno”.

(Istinomjer.ba)

Početkom maja otvorenje ambulante i apoteke u Nahorevskoj ulici?

Prilikom otvaranja Centra za zdravo starenje u Nahorevskoj ulici, 6. februara 2020. godine, predstavnici Opštine Centar...

NS RS nije donijela “odluku o povlačenju srpskih sudija iz Ustavnog suda BiH”

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik 12. 02. 2020. godine pored ostalog najavio je i da će na posebnoj sjednici Narodne skupšine Republike Srpske (NS RS) ovo zakonodavno...


“Lebdeća zebra”: 3D pješački promašaj

Na oktobarskoj sjednici Gradskog Vijeća Grada Sarajeva usvojeni Nacrt budžeta za 2019. godinu predvidio je i jednu interesantnu budžetsku stavku kojom se najavila izgradnja 3D pješačkih prijelaza u...