Kosi lift i dalje van funkcije, a “spreman je da radi”

Iako je gradnja kosog lifta u sarajevskom naselju Ciglane završena u predviđenom roku, on i dalje nije u funkciji jer još uvijek ne postoji pravno lice koje će upravljati liftom. Prilikom testne vožnje kosim liftom koja je obavljena 31. decembra 2018. godine, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je rekao da će problem upravljanja liftom biti riješen za nekoliko dana.

Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana riješiti i to pitanje i zajedno sa ministrom Štetom i gradonačelnikom Skakom pronaći pravno lice koje će upravljati kosim liftom. S obzirom da nismo uspjeli formirati firmu Općine Centar naš zahtjev je da upravljanje kosim liftom preuzme pravno lice čiji je osnivač Grad Sarajevo ili firma Gras.”

Nedžad Ajnadžić, 31.12.2018.

Međutim, 11. februara Ajnadžić je obavijestio javnost da problem pravnog lica koje će upravljati kosim liftom i dalje postoji.  

Nije samo Općina Centar preuzela nadležnost, nadležna je i Vlada Kantona i u tom kontekstu imamo još uvijek neriješeno pitanje pravnog lica za upravljanje kosim liftom. Ja se nadam da će i to pitanje biti riješeno. Žao mi je što nismo iskoristili priliku da to riješimo prije nove godine jer je Općinsko vijeće procijenilo da Općina ne treba imati pravno lice koje bi zapravo dobilo status upravljača nad liftom. Što se tiče kosog lifta on je visoko sofisticirano, moderno rješenje urađeno prema visokim standardima, u skladu sa neophodnim dozvolama i čeka svog upravitelja. Mi smo iznimno zainteresovani da kosi lift profunkcioniše i radimo na pronalasku rješenja, ali Općina Centar to ne može sama.”

Nedžad Ajnadžić, 11.02.2019.

Osim što je dao prethodno obrazloženje, Ajnadžić je stanovnicima sarajevskog naselja Ciglane uputio i izvinjenje.

Ja koristim priliku da se izvinem svim sugrađanima, penzionerima, zbog toga što lift od 1. januara 2019. nije u funkciji, a zapravo je spreman da radi.”

Nedžad Ajnadžić, 11.02.2019.

S obzirom da kosi lift i dalje ne radi iako je općinski načelnik Nedžad Ajnadžić prije skoro dva mjeseca obećao da će on biti u funkciji za nekoliko dana, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti kao “neispunjeno”.

(Istinomjer.ba)

Općina Centar obećala prostor za “Spomen sobu za ubijenu djecu Sarajeva”

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić izjavio je da će prostor za realizaciju projekta “Spomen soba za ubijenu djecu...

Još jedno ljubuško ljeto bez kino dvorane?

Načelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić projekciju prvog filma u rekonstruisanom i adaptiranom kinu “Radnik” najavio je još za kraj 2016. godine. Rekonstrukcija i adaptacija kina “Radnik” u...Kakva će biti sudbina Narodne osnovne škole u Kotor Varošu?

Zgrada Narodne osnovne škole u Kotor Varošu izgrađena je još početkom 20. vijeka, te kao takva predstavlja simbol austrougarske arhitekture. Međutim, skoro 120 godina nakon što je izgrađen,...