Izgradnja nove bolnice u Doboju mogla bi početi za najviše šest mjeseci

Nova bolnica u Doboju će zamijeniti postojeću koja je paviljonskog tipa, a sastojaće se od prizemlja i šest spratova, te će imati 468 kreveta, glavni operacioni blok, urgentni blok i dijagnostički centar.

Bolnicu, koja će se prostirati na 28.078 kvadratnih metara, graditi će kineske kompanije “China Sinopharm International Corporation” i “Shan Xi Construction Investment Group”, a ukupna vrijednost radova ovog objekta procijenjena je na oko 100 miliona KM.

Nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alena Šeranića sa rukovodstvom grada Doboja i bolnice zaključeno je da bi se nakon završetka projektovanja pomenute bolnice, čime bi prva od ukupno tri faze ovog projekta bila okončana, moglo započeti i sa radovima na izgradnji bolnice.

Od kineskog partnera očekujemo njihov program rada, u okviru kojeg će oni definisati vremenski okvir za projektovanje. Očekujem da će to biti za tri do šest mjeseci gotovo, nakon čega kreće izgradnja.

Alen Šeranić, 17.05.2019.

Istinomjer je već ranije pisao o brojnim najavama za početak izgradnje pomenute bolnice koje su do sada ostale neispunjene, stoga ćemo nastaviti pratiti dalje aktivnosti na ovom projektu, odnosno da li će radovi na izgradnji nove bolnice u Doboju konačno započeti nakon okončanja projektovanja u najavljenom roku, za tri do šest mjeseci.

(Istinomjer.ba)

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Novi Zakon o inspekcijama u RS u primjeni od 2020. godine?

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je izjavio kako Vlada RS neće žuriti sa usvajanjem izmjena Zakona o inspekcijama, ali da se nada da će one biti u primjeni od početka 2020....Doboj: Gradonačelnik Jerinić obećao pomoć školi u Kostajnici

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić prilikom obilaska radova na sanaciji područne osnovne škole Vuk Karadžić, koji bi trebali biti okončani do 2. septembra tekuće godine, obećao je pomoć i školi u...