Izgradnja nove bolnice u Doboju mogla bi početi za najviše šest mjeseci

Nova bolnica u Doboju će zamijeniti postojeću koja je paviljonskog tipa, a sastojaće se od prizemlja i šest spratova, te će imati 468 kreveta, glavni operacioni blok, urgentni blok i dijagnostički centar.

Bolnicu, koja će se prostirati na 28.078 kvadratnih metara, graditi će kineske kompanije “China Sinopharm International Corporation” i “Shan Xi Construction Investment Group”, a ukupna vrijednost radova ovog objekta procijenjena je na oko 100 miliona KM.

Nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alena Šeranića sa rukovodstvom grada Doboja i bolnice zaključeno je da bi se nakon završetka projektovanja pomenute bolnice, čime bi prva od ukupno tri faze ovog projekta bila okončana, moglo započeti i sa radovima na izgradnji bolnice.

Od kineskog partnera očekujemo njihov program rada, u okviru kojeg će oni definisati vremenski okvir za projektovanje. Očekujem da će to biti za tri do šest mjeseci gotovo, nakon čega kreće izgradnja.

Alen Šeranić, 17.05.2019.

Istinomjer je već ranije pisao o brojnim najavama za početak izgradnje pomenute bolnice koje su do sada ostale neispunjene, stoga ćemo nastaviti pratiti dalje aktivnosti na ovom projektu, odnosno da li će radovi na izgradnji nove bolnice u Doboju konačno započeti nakon okončanja projektovanja u najavljenom roku, za tri do šest mjeseci.

(Istinomjer.ba)

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon...

Da li će ministar Šarović inicirati sjednicu koja će okončati “klasičnu blokadu rada Parlamenta”?

Govoreći o trenutnoj blokadi državnih i zakonodavnih institucija Bosne i Hercegovine ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović rekao je da će od Denisa...Naredne godine u FBiH počinje istraživanje i eksploatacija nafte i plina?

Iz Vlade Federacije BiH nedavno je saopćeno da će uskoro biti raspisan javni poziv za koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u FBiH. Na promociji “potencijala blokova za koje...