Još uvijek nije počela gradnja dobojske bolnice

Građani/ke Doboja očekivali su da proteklih dana počne gradnja bolnice u ovom gradu, obzirom da je to obećao najprije predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, a zatim i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić. Iako je tender za projektovanje, izgradnju i opremanje nove Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju okončan početkom augusta, gradnja dobojske bolnice još uvijek nije počela.

Podsjećamo, krajem aprila ove godine, prilikom posjete gradu Doboju predsjednik RS, Milorad Dodik izjavio je da će ove godine Doboj biti “veliko gradilište” i uz obećanje o milionskim izdvajanjima iz budžeta za ovu namjenu, najavio je i gradnju dobojske bolnice.

U toku ove godine Doboj će ponovo biti veliko gradilište sa stanovišta gradnje autoputa, a s druge strane jedan veliki kapitalni objekat je bolnica. Mi smo svjesni kapaciteta postojećeg objekta i zajedničko opredjeljenje je bilo da se gradi nova bolnica. Za gradnju bolnice, iz republičkog budžeta, biće izdvojeno oko 80 miliona KM.

Milorad Dodik, 26.04.2018.

I sredinom juna ove godine, Milorad Dodik je uvjeravao građane/ke Doboja u skori početak izgradnje bolnice.

Imamo namjeru da već krajem idućeg mjeseca, znači krajem jula ili početkom jula raspišemo tender za izvođača radova za izgradnju bolnice u Doboju. Radove želimo da otpočnemo u augustu i završimo krajem iduće godine.

Milorad Dodik 16.06.2018.

Samo par dana kasnije, resorni ministar Dragan Bogdanić prolongirao je, po ko zna koji put, ove najavljene rokove.

Cilj nam je da izgradnja nove bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju počne krajem augusta ili u prvoj polovini septembra, a planirano je da traje tri godine.

Ovo je dvanaesta godina kako je Vlada RS okrenuta prema zdravstvu i ogromna sredstva, koja se broje u stotinama miliona maraka, uložena su u zdravstvo.

Dragan Bogdanić, 18.06.2018.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS objavilo je 19. juna ove godine tender za projektovanje, izgradnju i opremanje nove Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju. Tender je bio otvoren do 3. augusta 2018. godine, a procijenjena vrijednost izgradnje bolnice, bez PDV-a iznosi 80 miliona KM.

Međutim, gradnja bolnice nije započela u najavljenom roku, zbog čega ministar Bogdanić i predsjednik Dodik dobijaju ocjenu neispunjeno. 

Na upit Istinomjera, kada će početi gradnja bolnice, obzirom da je promašen najavljeni rok, još uvijek nismo dobili odgovor. 

Istinomjer će i dalje pratiti obećanje o izgradnji nove dobojske bolnice.

 

(Istinomjer.ba)

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni...

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...Slijedi faza izgradnje vertikalne konstrukcije otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...