Ispunjeno

Šarović ispunio obećanje u vezi isključenja Mićića

Jedna od tema na sjednici Predsjedništva SDS-a održanoj 03. 03. 2020. godine bio je i ranije najavljeni koalicioni sporazum SNSD-a s Gradskim odborom SDS-a u Bijeljini koji se odnosi na predstojeće Lokalne izbore u oktobru 2020. godine.

Nakon sjednice, predsjednik SDS-a, Mirko Šarović izjavio je da je Predsjedništvo te stranke odbacilo pomenuti sporazum kao potpuno neprihvatljiv, te podvukao da “bilo kakva saradnja sa strankom koju predvodi Milorad Dodik ne dolazi u obzir”:

Za nas je ova priča završena i poslije ovoga o tome više neće biti nikakvog razgovora. Svi su dužni da se pridržavaju ovakvog stava.

Mirko Šarović, 03. marta 2020.

Samo par dana kasnije dajući, kako se navodi, “čvrstu podršku predsjedniku Gradskog odbora SDS-a Bijeljina i gradonačelniku Bijeljine, Mići Mićiću u njegovim naporima da riješi nesporazume sa rukovodstvom Srpske demokratske stranke” dao je Izvršni odbor GO SDS-a Bijeljina te “bezrezervno podržao nacrt sporazuma sa SNSD-om i opredijeljenost da se postigne što šira koalicija i konsenzus oko razvojnih ciljeva grada Bijeljina u najboljem interesu stanovnika Semberije”.

Ubrzo nakon toga, naglasivši da postoji minimalna vjerovatnoća da do tog scenarija neće doći, Šarović je najavio:

Ukoliko Mićo Mićić ne odustane od koalicionog sporazuma sa SNSD-om i Miloradom Dodikom, bit će isključen iz stranke.

Mirko Šarović, 07. marta 2020.

U skladu sa Šarovićevom najavom, na sjednici održanoj 10. 03. 2020. godine Predsjedništvo SDS iz članstva te političke partije isključilo je Miću Mićića ali i raspustilo Izvršni odbor SDS-a u Bijeljini.

Ovim Istinomjer obećanje Mirka Šarovića da će, ukoliko ne odustane od koalicionog sporazuma sa SNSD-om, Mićo Mićić biti isključen iz SDS-a ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!