Hoće li kamioni uskoro morati zaobilaziti centar Zenice?

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća (GV) Zenice najavio da će podnijeti inicijativu o zabrani ulaska kamiona i šlepera u centar grada.

Naime, Kasumović smatra da ulazak kamiona osim oštećenja puteva u centru dovodi i do oštećenja gradskih šetnica, odnosno granitnih ploča zbog čega je Grad Zenica primoran svake godine ulagati novac za njihovu sanaciju.

Saobraćanje kamiona i šlepera kroz grad za posljedicu ima oštećenje puteva, čemu se, konačno, jednom treba stati ukraj. Stoga ću već na narednoj redovnoj sjednici uvrstiti to kao tačku dnevnog reda i nadam se da će se donijeti takva odluka.

Fuad Kasumović, 10.06.2019.

Istinomjer će pratiti da li će gradonačelnik Fuad Kasumović podnijeti inicijativu o zabrani ulaska kamiona i šlepera u centar grada već na narednoj redovnoj sjednici GV Zenica, kako je i najavio.

(Istinomjer.ba)

Most u Srpskim Toplicama do kraja iduće godine?

Novi most u Srpskim Toplicama trebao bi biti izgrađen do kraja iduće godine, a prema riječima gradonačelnika Banja...

Uskoro sastanak predstavnika PDP-a i SNSD-a?

U intervjuu koji je predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović dao za portal Vijesti.ba, pored ostalog je najavio i skoro održavanje sastanka...Naredne godine “Vidikovac” na Trebeviću?

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je danas na press konferenciji izgradnju novog objekta "Vidikovac" na Trebeviću. Kako je rekao Skaka, radi se o novoj aktivnosti u sklopu projekta...