Finansiranje OKC Abrašević

Zastupnica SDP u Parlamentu FBiH, Lana Prlić najavila je kako će podnijeti inicijativu za finansiranje OKC Abrašević, koji se nalazi u Mostaru. Kao razlog je navela da se ovo udruženje samo finansira, a predstavlja jedinstveno mjesto okupljanja mladih, te svakako promovira Grad Mostar koji je jedan od kandidata za Europsku prestolnica kulture.

Većina građana misli da je OKC Abrašević financiran ili sufinanciran od strane države. Međutim to nije istina,ovo udruženje se samofinancira. Stoga kao Mostarka ću uputiti amandman u kojem ću zahtijevati da se OKC Abrašević barem jednim dijelom financira od strane FBiH.

Lana Prlić, 07.01.2019.

 

 

 

 

Nedugo nakon najave, Prlić je podnijela nevedenu inicijativu nakon čega je i Istinomjeru proslijedila njenu fotografiju, zbog čega joj dajemo ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Podneseni zahtjevi nadležnima da se spriječi zatvaranje mostarskog udruženja “Sunce”

Mostarskom udruženju ”Sunce” koje vodi brigu o osobama sa intelektualnim i ostalim poteškoćama prijeti prestanak...

Obnovljene fasade u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu

Sredinom novembra prošle godine, gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je skoru obnovu fasada u Štrosmajerovoj ulici u centru grada, a radovi su krenuli sa početkom nove građevinske...Stari most u Klepcima na Bregavi zaštićen od propadanja

Nakon što je u februaru ove godine Opština Čapljina izradila Projekat hitnih konzervatorsko restauratorskih radova na Starom mostu u Klepcima na rijeci Bregavi, za predviđene radove dobijena je i...