Finansiranje OKC Abrašević

Zastupnica SDP u Parlamentu FBiH, Lana Prlić najavila je kako će podnijeti inicijativu za finansiranje OKC Abrašević, koji se nalazi u Mostaru. Kao razlog je navela da se ovo udruženje samo finansira, a predstavlja jedinstveno mjesto okupljanja mladih, te svakako promovira Grad Mostar koji je jedan od kandidata za Europsku prestolnica kulture.

Većina građana misli da je OKC Abrašević financiran ili sufinanciran od strane države. Međutim to nije istina,ovo udruženje se samofinancira. Stoga kao Mostarka ću uputiti amandman u kojem ću zahtijevati da se OKC Abrašević barem jednim dijelom financira od strane FBiH.

Lana Prlić, 07.01.2019.

 

 

 

 

Nedugo nakon najave, Prlić je podnijela nevedenu inicijativu nakon čega je i Istinomjeru proslijedila njenu fotografiju, zbog čega joj dajemo ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Uspostavljena autobuska linija na relaciji Hrasnica – Drvenija

Vlada Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 1. augusta ove godine dala je saglasnost Ministarstvu saobraćaja za...

Povećanje plata za 335 radnika u KJKP “Rad”

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđan Mandić najavio je u maju ove godine, kada je govorio o stanju u KJKP Rad, povećanje plata radnicima. Moramo poboljšati stanje u ovom...Konaković objavio privatnu prepisku zbog koje se “razišao” sa Izetbegovićem

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i lider političkog subjekta Narod i Pravda, Elmedin Konaković u više navrata je ponovio da je vrlo moguće da će objaviti neke od, kako ih je okarakterisao,...