Finansiranje OKC Abrašević

Zastupnica SDP u Parlamentu FBiH, Lana Prlić najavila je kako će podnijeti inicijativu za finansiranje OKC Abrašević, koji se nalazi u Mostaru. Kao razlog je navela da se ovo udruženje samo finansira, a predstavlja jedinstveno mjesto okupljanja mladih, te svakako promovira Grad Mostar koji je jedan od kandidata za Europsku prestolnica kulture.

Većina građana misli da je OKC Abrašević financiran ili sufinanciran od strane države. Međutim to nije istina,ovo udruženje se samofinancira. Stoga kao Mostarka ću uputiti amandman u kojem ću zahtijevati da se OKC Abrašević barem jednim dijelom financira od strane FBiH.

Lana Prlić, 07.01.2019.

 

 

 

 

Nedugo nakon najave, Prlić je podnijela nevedenu inicijativu nakon čega je i Istinomjeru proslijedila njenu fotografiju, zbog čega joj dajemo ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Mandatar SDP-a BiH u Ze-do kantonu prikupio potpise podrške

Zastupnici sedam stranaka vladajuće koalicije, njih 21 u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona svojim su potpisima...

Za narednih 120 dana riješeno pitanje gradskog prevoza

Nakon što je krajem septembra 2018. godine, Uprava DD Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla donijela odluku o obustavi prevoza putnika na 11 linija na području Opštine Lukavac, reagovao je načelnik...


Nakon Rudog, i u Tesliću pokrenuta inicijativa za opoziv načelnika

I u Opštini Teslić je pokrenuta inicijativa za opoziv načelnika ove opštine, Milana Miličevića. Inicijativu je 12.12.2018. godine najavio predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine...