Biciklistička staza oko stadiona Koševo nije izgrađena do polovine 2019. godine

Prilikom otvaranja druge dionice biciklističke staze od Alipašine ulice do parka Jezero, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je najavio da će treća faza radova, odnosno izgradnja biciklističke staze oko stadiona Koševo, biti završena do sredine 2019. godine. 

Odmah planiramo nastaviti s trećom fazom ovog projekta izgradnje biciklističke staze oko stadiona na Koševu koju ćemo uvezati sa gradskim parkom na Jezeru, čiji završetak planiramo do sredine naredne godine.”

Nedžad Ajnadžić, 27.11.2018.

Izgradnja biciklističke staze započela je u novembru 2017. godine, a kako je tada saopšteno iz Općine Centar Sarajevo „cilj realizacije ovog projekta bio je da se omogući nesmetana putna komunikacija biciklistima i pješacima koji žele uživati u zelenoj oazi, u parku Jezero.”

Obećanje o “izgradnji velike biciklističke staze” našlo se i u predizbornom programu Nedžada Ajnadžića za Lokalne izbore 2016. godine. 

Prilikom otvaranja radova je rečeno i da će se radovi izvoditi u fazama. Dužina prve dionice iznosila je 841 metar u Alipašinoj ulici, dok je Druga faza izgradnje obuhvatila dionicu od ulaza u kompleks Zetra do stadiona Koševo dužine 802 metra. Ukupna dužina biciklističke staze iznosi oko 1644 metara.

Prva faza radova završena je početkom maja 2018. godine, dok je kompletna dionica koja završava kod stadiona Koševo završena sredinom septembra iste godine.

Međutim, projekat izgradnje biciklističke staze oko stadiona Koševo još uvijek nije započeo, zbog čega će Istinomjer obećanje načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića da će ona biti završena do sredine 2019. godine, ocijeniti kao neispunjeno

(Istinomjer.ba)

Početkom maja otvorenje ambulante i apoteke u Nahorevskoj ulici?

Prilikom otvaranja Centra za zdravo starenje u Nahorevskoj ulici, 6. februara 2020. godine, predstavnici Opštine Centar...

NS RS nije donijela “odluku o povlačenju srpskih sudija iz Ustavnog suda BiH”

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik 12. 02. 2020. godine pored ostalog najavio je i da će na posebnoj sjednici Narodne skupšine Republike Srpske (NS RS) ovo zakonodavno...


“Lebdeća zebra”: 3D pješački promašaj

Na oktobarskoj sjednici Gradskog Vijeća Grada Sarajeva usvojeni Nacrt budžeta za 2019. godinu predvidio je i jednu interesantnu budžetsku stavku kojom se najavila izgradnja 3D pješačkih prijelaza u...