Ispunjeno

Izgradnja velike biciklističke staze

Opštine: Centar Sarajevo

Izgradnja velike biciklističke staze.

Obrazloženje

Tokom dosadašnjeg mandata načelnika Općine Centar završena je izgradnja biciklističke staze od Ulice Sutjeska do ulaza u park Betanija, a radovi su izvođeni u tri faze.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Izgradnja biciklističke staze započela je u novembru 2017. godine, a kako je tada saopšteno iz Općine Centar Sarajevo „cilj realizacije ovog projekta bio je da se omogući nesmetana putna komunikacija biciklistima i pješacima koji žele uživati u zelenoj oazi, u parku Jezero”.

Prilikom otvaranja radova je rečeno i da će se radovi izvoditi u fazama. Dužina prve dionice iznosila je 841 metar u Alipašinoj ulici, dok je Druga faza izgradnje obuhvatila dionicu od ulaza u kompleks Zetra do stadiona Koševo dužine 802 metra. Ukupna dužina biciklističke staze iznosi oko 1644 metara.

Prva faza radova završena je početkom maja 2018. godine, dok je kompletna dionica koja završava kod stadiona Koševo završena sredinom septembra iste godine.

 

Prilikom otvaranja druge dionice biciklističke staze, Nedžad Ajnadžić je najavio i treću, završnu fazu radova početkom 2019. godine.

Odmah planiramo nastaviti s trećom fazom ovog projekta izgradnje biciklističke staze oko stadiona na Koševu koju ćemo uvezati sa gradskim parkom na Jezeru, čiji završetak planiramo do sredine naredne godine.

Nedžad Ajnadžić, 27.11.2018.

Izgradnja dijela biciklističke staze oko stadiona Koševo započela je nešto kasnije, u oktobru 2019. godine, a završena je krajem novembra.

Biciklistička staza se sada proteže od Ulice Sutjeska kod Druge Gimnazije do ulaza u park Betanija u neposrednoj blizini porodilišta Jezero.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!