Besplatni udžbenici za prvačiće sa područja Općine Visoko

Sudeći prema svemu, roditelji prvačića sa područja Grada Visokog predstojeće školske godine neće se morati izlagati troškovima nabavke udžbenika, s obzirom da je gradonačelnica ovog grada, Amra Babić najavila kako će u novoj školskoj godini Grad Visoko pokriti troškove nabavke udžbenika za 440 mališana.

Naime, u saopćenju koje je objavljeno 07. avgusta 2019. godine navodi se da će “Grad Visoko ove godine obezbijediti besplatne udžbenike za 440 đaka prvaka koji će svoje redovno osnovno obrazovanje započeti u 6 osnovnih škola na području Visokog”.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su kroz Budžet Grada Visoko za 2019. godinu, a njihova nabavka će, kako se navodi, biti  realizovana putem škola.

Pozivamo roditelje da ne kupuju udžbenike i da se ne izlažu bespotrebnim troškovima. Učenicima i njihovim roditeljima želimo uspješan početak obrazovnog ciklusa, puno sreće, zdravlja i veselja.

Amra Babić, 07.08.2019.

Istinomjer će pratiti da li će 440 prvačića iz 6 osnovnih škola na području Grada Visoko dobiti besplatne udžbenike početkom predstojeće školske godine, kako je i najavila gradonačelnica Visokog, Amra Babić.

(Istinomjer.ba)

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Novi Zakon o inspekcijama u RS u primjeni od 2020. godine?

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je izjavio kako Vlada RS neće žuriti sa usvajanjem izmjena Zakona o inspekcijama, ali da se nada da će one biti u primjeni od početka 2020....Doboj: Gradonačelnik Jerinić obećao pomoć školi u Kostajnici

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić prilikom obilaska radova na sanaciji područne osnovne škole Vuk Karadžić, koji bi trebali biti okončani do 2. septembra tekuće godine, obećao je pomoć i školi u...