Ambulanta Višnjik nije počela sa radom “početkom oktobra”

Nakon što je krajem aprila 2019. godine obišao zgradu u izgradnji u Bolničkoj ulici u Sarajevu, gdje je planirano da budu smještene prostorije nove ambulante porodične medicine “Višnjik”, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je najavio svečano otvaranje ambulante “najkasnije početkom oktobra”.

S obzirom na dinamiku radova očekujemo krajem septembra, najkasnije početkom oktobra, svečano otvorenje novih prostorija ambulante Višnjik.”

Nedžad Ajnadžić, 29.04.2019.

Obećanje o osposobljavanju ambulante porodične medicine u naselju Višnjik načelnik Ajnadžić je dao i u svom programu uoči lokalnih izbora 2016. godine.

Kako je u aprilu saopšteno iz Općine Centar u budžetu za 2017. godinu obezbjeđeno je 265.000 KM za kupovinu poslovnog prostora u prizemlju objekta, dok je za opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ambulante u Bolničkoj ulici izdvojen i iznos od 100.000 KM koje će biti prebačene na račun Javne ustanove “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” koja je trebala provesti proceduru opremanja nove ambulante.

U Planu javnih nabavki JU Dom zdravlja KS za 2019. godinu, opremanje ambulante na Višnjiku je bilo predviđeno za drugi kvartal godine.

Istinomjer je kontaktirao i Dom zdravlja Centar te dobio informaciju da ambulanta Višnjik još uvijek nije počela sa radom.

S obzirom na to, Istinomjer će obećanje načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića da će ambulanta u naselju Višnjik biti otvorena “krajem septembra, najkasnije početkom oktobra”, ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Stariji građani Tuzle još uvijek čekaju na Strategiju za osobe treće životne dobi

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je 01.10.2019. godine posjetio Sajam proizvoda i aktivnosti grupa aktivnog...

Nakon tri godine mandata 12 lidera jedinica lokalne samouprave u BiH ispunilo 152 od ukupno 735 datih predizbornih obećanja

Od ukupno 735 obećanja koja su dali načelnici i gradonačelnici 12 jedinica lokalne samouprave u BiH, a čije ispunjavanje prati Istinomjer, u tri godine u potpunosti je ispunjeno njih 152, dok gotovo...


Još uvijek ništa od nove većine u USK

Nakon što je odlukom Kolegija otkazana 8. redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) koja je trebala biti održana 24.09.2019. godine, šef Kluba SDA u Skupštini USK, Jasmin Musić izjavio...