Neispunjeno

Ambulanta Višnjik nije počela sa radom “početkom oktobra”

Nakon što je krajem aprila 2019. godine obišao zgradu u izgradnji u Bolničkoj ulici u Sarajevu, gdje je planirano da budu smještene prostorije nove ambulante porodične medicine “Višnjik”, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je najavio svečano otvaranje ambulante “najkasnije početkom oktobra”.

S obzirom na dinamiku radova očekujemo krajem septembra, najkasnije početkom oktobra, svečano otvorenje novih prostorija ambulante Višnjik.”

Nedžad Ajnadžić, 29.04.2019.

Obećanje o osposobljavanju ambulante porodične medicine u naselju Višnjik načelnik Ajnadžić je dao i u svom programu uoči lokalnih izbora 2016. godine.

Kako je u aprilu saopšteno iz Općine Centar u budžetu za 2017. godinu obezbjeđeno je 265.000 KM za kupovinu poslovnog prostora u prizemlju objekta, dok je za opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ambulante u Bolničkoj ulici izdvojen i iznos od 100.000 KM koje će biti prebačene na račun Javne ustanove “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” koja je trebala provesti proceduru opremanja nove ambulante.

U Planu javnih nabavki JU Dom zdravlja KS za 2019. godinu, opremanje ambulante na Višnjiku je bilo predviđeno za drugi kvartal godine.

Istinomjer je kontaktirao i Dom zdravlja Centar te dobio informaciju da ambulanta Višnjik još uvijek nije počela sa radom.

S obzirom na to, Istinomjer će obećanje načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića da će ambulanta u naselju Višnjik biti otvorena “krajem septembra, najkasnije početkom oktobra”, ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!