Ispunjeno

Uspostavljanje ambulante Višnjik

Opštine: Centar Sarajevo

Ambulanta – Višnjik

Obrazloženje

Izgradnja ambulante porodične medicine "Višnjik" započela je u junu 2017. godine, a nakon nekoliko probijenih rokova, ovaj objekat u ulici Bolnička, otvoren je početkom maja 2020. godine, u povodu obilježavanja Dana Općine Centar.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Izgradnja ambulante na Višnjiku započela je u junu 2017. godine, a načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić krajem aprila 2019. godine najavio je kako će ambulanta biti otvorena “krajem septembra, najkasnije početkom oktobra”, s obzirom da je, kako je rekao, predstavnik firme „Panorama Sole“ d.o.o. Sarajevo koja izvodi radove, predao zahtjev za tehnički prijem objekta “što je posljednji korak koji ova firma mora ispuniti kako bi okončala zakonsku proceduru”.

Općina Centar je za opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ambulante u Bolničkoj ulici izdvojila iznos od 100.000 KM koji će biti prebačene na račun Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ koja će provesti proceduru opremanja nove ambulante. S obzirom na dinamiku radova očekujemo krajem septembra, najkasnije početkom oktobra, svečano otvorenje novih prostorija ambulante „Višnjik“.

Nedžad Ajnadžić, 26.04.2019.

Inače, prostorije stare ambulante porodične medicine ”Višnjik” su, kako kažu u Općini, na osnovu rješenja inspektora Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zatvorene 18. februara 2013. godine zbog opasnosti od urušavanja objekta.

Općina Centar je u budžetu za 2017. godinu obezbijedila 265.000 KM za kupovinu poslovnog prostora u prizemlju objekta u kojem će biti ambulanta porodične medicine ”Višnjik”. U Planu javnih nabavki JU Dom zdravlja KS za 2019. godinu, opremanje ambulante na Višnjiku je bilo predviđeno za drugi kvartal godine. 

Ipak ambulanta nije otvorena u oktobru o čemu je tada pisao i Istinomjer, a u januaru 2020. godine, Ajnadžić je iznova najavio njeno otvaranje za februar.

Općina Centar je za opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ambulante u Bolničkoj ulici izdvojila 100.000 KM koje su prebačene na račun Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ koja provodi proceduru opremanja nove ambulante. S obzirom na dinamiku radova očekujemo u narednom mjesecu otvorenje novih prostorija ambulante ‘Višnjik’.”

Nedžad Ajnadžić, 21.01.2020.

Međutim, ambulanta nije otvorena ni u februaru 2020. godine.

Prostorije nove ambulante porodične medicine „Višnjik“ u Ulici Bolnička, kako je saopćeno iz Općine Centar, zvanično su otvorene 4. maja 2020. godine u povodu obilježavanja Dana Općine Centar.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!