KS: Uređenje Vilsonovog šetališta

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo najavio je da će uskoro biti uređena kompletna dionica Vilsonovog šetališta, u dužini od 1200 metara. Kako je saopćeno, ukupna vrijednost radova iznosit će oko 800.000 KM. Općina Novo Sarajevo za ovu namjenu izdvojit će 300.000 KM, a  Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS 500.000 KM.

Prvom fazom ovog projekta uređena je šetnica od mosta Suade i Olge do mosta „Ars Aevi“ ukupne dužine 400 metara, a nastavak realizacije predviđa kompletiranje iste u skladu sa projektnom dokumentacijom i uređenjem do mosta Topal Osman Paše.

Navedeni projekat obuhvata pješačku stazu širine 3,30 metara, a dužinom šetnice, na određenim razmacima, predviđene su staze koje spajaju postojeću pješačku stazu sa susjednim stazama i pristupima objektima. Dužinom šetnice, predviđena je ugradnja kamenih ploča „jablanički gabro“ dimenzija 30x30x8 cm, te klupa i kanti za smeće, kao i rasvjete u određenim razmacima.

(Općina Novo Sarajevo, 16.03.2018.)

Sporazum o realizaciji projekta uređenja šetnice lijevom obalom rijeke Miljacke, između Općine Novo Sarajevo i resornog ministarstva, potpisan je 16.03.2018. godine. Općina Novo Sarajevo kao implementator projekta obezbjedila je projektnu dokumentaciju i uskoro bi trebao biti proveden  postupak javnih nabavki kako bi se odabrao izvođač radova.

Istinomjer je pitao Općinu Novo Sarajevo kada se očekuje početak i završetak radova na uređenju šetnice. Dobili smo sljedeći odgovor:

Pokretanje javne nabavke je, u skladu sa Planom javnih nabavki Općine Novo Sarajevo,  planirano za mjesec mart. S obzirom da je potpisan Sporazum sa Ministarstvom prostornog uređenja, priprema javne nabavke je u toku, te će ista biti pokrenuta do kraja tekućeg mjeseca.

Početak izvođenja radova će biti moguć po okončanju zakonom predviđenih procedura javne nabavke radova. Završetak je planiran do kraja građevinske sezone 2018.godine.

(Općina Novo Sarajevo, 21.03.2018.)

Istinomjer će pratiti realizaciju ovog projekta.

 

(Istinomjer.ba)

Istražno tijelo Vijeća Evrope o optužbama na račun Milice Marković

Nema dokaza koji bi potvrdili optužbe na račun Milice Marković iznešene u pismu koje je krajem 2016. godine stiglo na...

Program sufinansiranja zapošljavanja asistenata na fakultete „150+“

Krajem prošle godine svjedočili smo najavi velikih planova i obećanja iz Vlade KS kada je u pitanju zapošljavanje. Između ostalog mogli smo čuti i da budžet za 2018. godinu garantuje i zaposlenje 150...Bosić je uputio Ivaniću poziv za hitnu sjednicu Zastupničkog doma PS BiH

Razlozi zbog kojih Mladen Ivanić, kako kaže, nije dobio poziv za pomenutu sjednicu, javnosti trenutno nisu poznati. Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, sa jedinom...