Radi se na tome

Započela dugoočekivana rekonstrukcija vrtića “Vjeverica” na Alipašinom Polju

Sredinom septembra 2019. godine načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić najavio je rekonstrukciju devastiranog vrtića “Vjeverica” na Alipašinom Polju, na čiju obnovu stanovnici ove općine čekaju već dugi niz godina.

Stavljanje u funkciju vrtića “Vjeverica”, koji je jedini vrtić u sarajevskom naselju Alipašino polje “od izuzetne je važnosti s obzirom na činjenicu da postoji velika potreba za smještajnim kapacitetima za boravak najmlađih stanovnika ove lokalne zajednice” navode iz Općine Novi Grad Sarajevo.

S tim u vezi, Općina Novi Grad Sarajevo potpisala je 16. septembra 2019. godine Sporazum za rekonstrukciju vrtića “Vjeverica” sa Ibrom Ahmetspahićem, predstavnikom konzorcija firmi Inggra d.o.o. i Klaus Lehman GMBH d.o.o, a vrijednost pomenutih radova iznosi oko 1,9 miliona KM. Iz Općine su također istakli da je u ranijem periodu “u vrtić uloženo oko 250.000 KM za sanaciju krova, zamjenu hidroizolacije i zatvaranje objekta radi sprečavanja daljeg propadanja”.

Odlučili smo da krenemo u rekonstrukciju objekta u saradnji sa Javnom ustanovom „Djeca Sarajeva“, u čijem je vlasništvu. Trenutno imamo osiguranih 480.000 KM za radove planirane za ovu godinu. Pored toga u budžetu Kantona Sarajevo za ovu godinu planirano je 300.000 KM na stavkama koje su vezane za određena kreditna zaduženja. (…) Ukoliko bi se u idućoj godini osiguralo dovoljno sredstava, vrtić “Vjeverica” bi mogao biti završen u narednoj godini.

Semir Efendić, 16.09.2019.

Nekoliko mjeseci kasnije, 12. decembra 2019. godine javnost je obaviještena da su radovi na rekonstrukciji vrtića “Vjeverica” započeli te da se trenutno izvode radovi na unutrašnjoj sanaciji i rekonstrukciji objekta, a u narednim danima će započeti i radovi na “postavljanju novih elektro i toplotnih instalacija”.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji vrtića “Vjeverica” na Alipašinom Polju započeli, Istinomjer će načelniku Općine Novi Grad Sarajevo, Semiru Efendiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti buduće aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!