U promet pušten novi kružni tok u banjalučkom naselju Lauš

U sklopu investicijskog ciklusa “Banja luka se gradi”, o čemu je Istinomjer već pisao, 19. juna 2019. godine zvanično je pušten u promet kružni tok u banjalučkom naselju Lauš.

Kada su tokom 2018. godine gradske vlasti Banja Luke dale podršku izgradnji kružnog toka u banjalučkom naselju Lauš kod restorana “Sirano” gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić izjavio je:

Nadamo se da će Grad veoma brzo, zajedno sa preduzećem Putevi RS, ući u izgradnju kružnog toka na toj lokaciji, te objekta mjesne zajednice i policijske stanice. Sredstva su obezbijeđena i prvo ćemo raspisati tender za objekat mjesne zajednice i policijske stanice, jer taj posao vodi Grad, dok će tender za kružni tok provesti Putevi RS.

Igor Radojičić, 31.05.2018.

Vrijednost radova procijenjena je na oko 650 hiljada KM, a do raspisivanja tendera za gradnju kružnog toka došlo je u decembru 2018. godine, dok je izvođač radova izabran početkom marta 2019. godine. Tom prilikom su iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj istakli da je “za novi kružni tok na Laušu pribavljena i građevinska dozvola” te da “radovi na terenu mogu početi već tokom ovog mjeseca”.

U maju 2019. godine iz pomenutog Odjeljenja potvrđeno je da radovi na izgradnji kružnog toka “napreduju predviđenom dinamikom” te da bi “radovi trebali biti okončani do 20. juna”.

Po trenutnoj dinamici, ova kružna raskrsnica trebala bi biti gotova do 20. juna, kada je, po ugovoru sa izvođačem, i rok za završetak radova. Prema nekim naznakama, moguće je da radovi budu završeni i prije ovog roka.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Slaviša Sandić, 03.05.2019.

Tokom juna 2019. godine radovi na izgradnji kružnog toka privodili su se kraju, pa je tako položen prvi nosivi sloj asfalta, a postavljena je i ulična rasvjeta, vertikalna signalizacija, kao i ivičnjaci.

U srijedu, 19. juna 2019. godine ova kružna raskrsnica je zvanično puštena u promet, a prema riječima gradonačelnika Radojičića pomenuta raskrsnica “će značajno olakšati odvijanje saobraćaja kroz ovaj dio grada”.

Za projekat izgradnje kružnog toka u naselju Lauš u okviru investicijskog ciklusa “Banja Luka se gradi” Istinomjer će gradonačelniku Banja Luke, Igoru Radojičiću dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Ipak može i “preko reda”

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) održane početkom septembra 2019....

Izabran novi Nadzorni odbor RMU “Banovići”

Govoreći o problemima u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Banovići” federalni ministar energetike i rudarstva, Nermin Džindić istakao je da će Vlada Federacije BiH “ubrzo” riješiti probleme sa kojima se...Parlament FBiH uskoro odlučuje o prihvatanju zaduženja za nove trolejbuse

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...