U promet pušten novi kružni tok u banjalučkom naselju Lauš

U sklopu investicijskog ciklusa “Banja luka se gradi”, o čemu je Istinomjer već pisao, 19. juna 2019. godine zvanično je pušten u promet kružni tok u banjalučkom naselju Lauš.

Kada su tokom 2018. godine gradske vlasti Banja Luke dale podršku izgradnji kružnog toka u banjalučkom naselju Lauš kod restorana “Sirano” gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić izjavio je:

Nadamo se da će Grad veoma brzo, zajedno sa preduzećem Putevi RS, ući u izgradnju kružnog toka na toj lokaciji, te objekta mjesne zajednice i policijske stanice. Sredstva su obezbijeđena i prvo ćemo raspisati tender za objekat mjesne zajednice i policijske stanice, jer taj posao vodi Grad, dok će tender za kružni tok provesti Putevi RS.

Igor Radojičić, 31.05.2018.

Vrijednost radova procijenjena je na oko 650 hiljada KM, a do raspisivanja tendera za gradnju kružnog toka došlo je u decembru 2018. godine, dok je izvođač radova izabran početkom marta 2019. godine. Tom prilikom su iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj istakli da je “za novi kružni tok na Laušu pribavljena i građevinska dozvola” te da “radovi na terenu mogu početi već tokom ovog mjeseca”.

U maju 2019. godine iz pomenutog Odjeljenja potvrđeno je da radovi na izgradnji kružnog toka “napreduju predviđenom dinamikom” te da bi “radovi trebali biti okončani do 20. juna”.

Po trenutnoj dinamici, ova kružna raskrsnica trebala bi biti gotova do 20. juna, kada je, po ugovoru sa izvođačem, i rok za završetak radova. Prema nekim naznakama, moguće je da radovi budu završeni i prije ovog roka.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Slaviša Sandić, 03.05.2019.

Tokom juna 2019. godine radovi na izgradnji kružnog toka privodili su se kraju, pa je tako položen prvi nosivi sloj asfalta, a postavljena je i ulična rasvjeta, vertikalna signalizacija, kao i ivičnjaci.

U srijedu, 19. juna 2019. godine ova kružna raskrsnica je zvanično puštena u promet, a prema riječima gradonačelnika Radojičića pomenuta raskrsnica “će značajno olakšati odvijanje saobraćaja kroz ovaj dio grada”.

Za projekat izgradnje kružnog toka u naselju Lauš u okviru investicijskog ciklusa “Banja Luka se gradi” Istinomjer će gradonačelniku Banja Luke, Igoru Radojičiću dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Hoće li “šestorka” imati zajedničke kandidate za načelnike 2020. godine?

U kontekstu, kako je rekao, priprema za naredne lokalne izbore, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i...

Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...


Okončana druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići

Sredinom aprila 2019. godine, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić najavio je početak druge faze radova na izgradnji gasovoda Igman - Hadžići. Ministar...