Radi se na tome

“Još kante i sijalice” i prva faza izgradnje šetališta u Lukavcu bit će okončana

Regulacionim planom Lukavca između ostalog je predviđena i izgradnja pješačke zone, odnosno šetališta koje bi obuhvatilo potez od raskrsnice sa ulicom Lukavičkih Brigada, zatim kroz parkovksu površinu ispred zgrade Obdaništa Lukavac pa sve do raskrsnice ulica Branilaca Bosne, 9. Maja i Redžepa Ef. Muminhodžića.

S tim u vezi, 19. 2. 2020. godine načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić najavio je početak radova na pomenutom projektu, kao i da će izgradnja podrazumijevati i zatvaranje ulice Branilaca Bosne te spajanje na dvije strane sa raskrsnicama i pretvaranje u šetalište.

Osim postavljanja pločnika za šetalište izvršiće se i rekonstrukcija i zamjena cijelog trotoara sa ove strane a u okviru investicija nastojaćemo ove godine i sa druge strane da saniramo trotoar tako da bi ovaj prostor koji je na neki način srce grada moga već od negdje maja dobiti potpuno novi izgled.

Edin Delić, 19. februar 2020.

Početkom marta radovi na izgradnji šetališta u centru Lukavca su napredovali, u šta se javnost mogla uvjeriti putem foto galerije objavljene 06. 3. 2020. godine na portalu Lukavički.ba.

Polovinom aprila tekuće godine načelnik Delić obavijestio je javnost slijedi popločavanje i elektro radovi:

Naredni posao koji treba da se uradi je postavljanje sekundarne instalacije, klupe za sjedenje, korpe za otpatke i slično. Na stubovima rasvjetnim je potrebo postaviti rasvjetu. U narednim fazama treba da se u parko koji tamo prema obdaništu još dodatno uredi površina da se posadi trava i cvijeće, i potrebno je planirati i uradtiti staze kojima će se pješaci moći kretati kroz taj parkovski prostor.

Edin Delić, 14. april 2020.

Da su radovi na najavljanoj prvoj fazi pri samom kraju, načelnik Opštine Lukavac je uz fotografije šetališta objavio 9. 5. 2020. godine na svojoj facebook stranici:

Još kante i sijalice i prva faza gotova…Centralni dio grada prilagodimo tako da najviše pogodnosti napravimo pješacima i biciklistima, a saobraćaj usmjerimo na saobraćajni prsten.

Edin Delić, 9. maj 2020. godine

S obzirom na to da su radovi na prvoj fazi pri kraju, načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić za svoje obećanje u vezi izgradnje šetališta u Lukavcu od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti da li će projekat biti okončan u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!