Ispunjeno

Okončana prva faza izgradnje šetališta u Lukavcu

Regulacionim planom Lukavca između ostalog predviđena je i izgradnja pješačke zone, odnosno šetališta koje bi obuhvatilo potez od raskrsnice sa ulicom Lukavičkih Brigada, zatim kroz parkovksu površinu ispred zgrade Obdaništa Lukavac pa sve do raskrsnice ulica Branilaca Bosne, 9. Maja i Redžepa Ef. Muminhodžića.

 

S tim u vezi, 19. 2. 2020. godine načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić najavio je početak radova na pomenutom projektu, kao i da će izgradnja podrazumijevati i zatvaranje ulice Branilaca Bosne te spajanje na dvije strane sa raskrsnicama i pretvaranje u šetalište.

Osim postavljanja pločnika za šetalište izvršiće se i rekonstrukcija i zamjena cijelog trotoara sa ove strane a u okviru investicija nastojaćemo ove godine i sa druge strane da saniramo trotoar tako da bi ovaj prostor koji je na neki način srce grada moga već od negdje maja dobiti potpuno novi izgled.

Edin Delić, 19. februar 2020.

Početkom marta radovi na izgradnji šetališta u centru Lukavca su bili u toku, u šta se javnost mogla uvjeriti putem foto galerije objavljene 06. 3. 2020. godine na portalu Lukavički.ba.

Polovinom aprila tekuće godine načelnik Delić obavijestio je javnost slijedi popločavanje i elektro radovi:

Naredni posao koji treba da se uradi je postavljanje sekundarne instalacije, klupe za sjedenje, korpe za otpatke i slično. Na stubovima rasvjetnim je potrebo postaviti rasvjetu. U narednim fazama treba da se u parku koji tamo prema obdaništu još dodatno uredi površina da se posadi trava i cvijeće, i potrebno je planirati i uradtiti staze kojima će se pješaci moći kretati kroz taj parkovski prostor.

Edin Delić, 14. april 2020.

Početkom maja, prva faza izgradnje bližila se kraju što je potvrdio načelnik Opštine Lukavac uz fotografije šetališta koje je objavio 9. 5. 2020. godine na svojoj facebook stranici:

Još kante i sijalice i prva faza gotova…Centralni dio grada prilagodimo tako da najviše pogodnosti napravimo pješacima i biciklistima, a saobraćaj usmjerimo na saobraćajni prsten.

Edin Delić, 9. maj 2020. godine

Početkom juna okončana je prva faza izgradnje šetališta u Lukavcu, a kako je vidljivo iz priloga koje je objavio Lukavički.ba, u noći između 2. i 3. juna 2020. godine sa tek uređenog šetališta nestalo je 130 sadnica sezonskog cvijeća koje je nedavno zasađeno.

Ovim Istinomjer načelniku Opštine Lukavac, Edinu Deliću za obećanje u vezi prve faze izgradnje šetališta u Lukavcu daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!