Radi se na tome

U maju se očekuje završetak projekta novog šetališta u Lukavcu

Regulacionim planom Lukavca između ostalog je predviđena i izgradnja pješačke zone, odnosno šetališta koje bi, kako se navodi, obuhvatilo potez od raskrsnice sa ulicom Lukavičkih Brigada, zatim kroz parkovksu površinu ispred zgrade Obdaništa Lukavac pa sve do raskrsnice ulica Branilaca Bosne, 9. Maja i Redžepa Ef. Muminhodžića.

S tim u vezi, 19. 02. 2020. godine načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić najavio je početak radova na pomenutom projektu, kao i da će izgradnja podrazumijevati i zatvaranje ulice Branilaca Bosne te spajanje na dvije strane sa raskrsnicama i pretvaranje u šetalište.

Osim postavljanja pločnika za šetalište izvršiće se i rekonstrukcija i zamjena cijelog trotoara sa ove strane a u okviru investicija nastojaćemo ove godine i sa druge strane da saniramo trotoar tako da bi ovaj prostor koji je na neki način srce grada moga već od negdje maja dobiti potpuno novi izgled.

Edin Delić, 19. februar 2020.

Da radovi na izgradnji šetališta u centru Lukavca napreduju, javnost se mogla uvjeriti putem foto galerije objavljene 06. 03. 2020. godine na portalu Lukavički.ba.

S obzirom na to da su radovi u toku, načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić za svoje obećanje u vezi izgradnje šetališta u Lukavcu od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će projekat biti okončan u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!