Najave

Sportska dvorana u Srednjoškolskom centru Travnik od sljedeće školske godine?

Prema riječima načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića, izgradnja sportske dvorane u Srednjoškolskom centru trebala bi biti završena do septembra ove godine.

Izvor: Istinomjer

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović u izjavi za portal Travnički.info rekao je da će izgradnja sportske dvorane u Srednjoškolskom centru, koju će, pored učenika/ca, koristiti i sportski kolektivi iz Travnika, biti završena do početka nove školske godine u septembru.

Moja intencija je da u sljedeću školsku godinu, kao što sam i govorio za sam Srednjoškolski centar, djeca uđu u novu dvoranu. (…) Mi sada imamo oko 400 hiljada KM koje smo dobili od Kantona krajem godine, izvođač je već ušao i on radi one radove koji se ne vide. Dozidane su nove svlačionice, povećani kapaciteti toaleta, a sad se rade struja i cijevi koje se neće vidjeti. Za završetak radova nama je potrebno 1,5 milion KM, koje ćemo imati iz kreditnih sredstava na raspolaganju, a imamo i neke naznake da bi sredstva mogla biti obezbijeđena i sa federalnog nivoa.

Kenan Dautović, 17.3.2024.

Dautović je dodao da će, ukoliko bude dovoljno finansijskih sredstava, graditi i bazen.

Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) donijela je na sjednici održanoj 22. decembra 2023. godine Odluku o izdvajanju sredstava Općini Travnik za sufinansiranje projekata važnih za Srednjobosanski kanton, kojim se iz budžeta SBK za 2023. godinu prenose sredstva Općini Travnik za sufinansiranje završetka izgradnje i opremanje sportske dvorane za MSŠ “Travnik” i MSEUŠ “Travnik” u iznosu od 400.000 KM.

U 2023. godini, u budžetu Općine Travnik planirano je izdvajanje 920.000 KM za izgradnju Srednjoškolskog centra, dok u budžetu za 2024. godinu nisu planirana nikakva sredstva.

Podsjećamo, radovi na objektu Srednjoškolskog centra u Travniku završeni su 29. septembra 2022. godine, uoči Općih izbora, kada je i svečano otvoren, a najavljeno je da će se u budućnosti nastaviti gradnja fiskulturne sale i bazena u sklopu škole.

Obećanje načelnika Dautovića o obnovi škola ocijenjeno je započetim, dok smo na Istinomjeru u aprilu 2018. godine pisali o do tada brojnim neispunjenim obećanjima koja su se ticala ovog projekta.

Istinomjer je 18. marta 2024. godine obišao ovu lokaciju, a u galeriji možete pogledati kako teče izgradnja objekta.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je najavio Kenan Dautović, radovi na sportskoj dvorani biti završeni do početka nove školske godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!