Započeto

Obnova škola

Opštine: Travnik

U saradnji s Vladom Srednjobosanskog kantona nastojat ćemo inicirati obnovu škola, posebno one na rubnim dijelovima općine.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata načelnika Travnika provođene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U septembru 2022. godine otvoren je novoizgrađeni Srednjoškolski centar u Travniku. Tom prilikom je načelnik Dautović govorio o preseljenju:

Mislio sam da će biti podvig ako centar završim do kraja mandata, a meni se to događa na pola mandata, naravno da sam ponosan. Sretnim me čini što smo našoj djeci i profesorima darovali zdanje koje će im služiti da se posvete obrazovnom procesu. Općina će nastaviti podržavati centar, projekt moramo nastaviti do kraja. Djeca će sljedećeg tjedna započeti preseljenje, no to bi moglo potrajati i do mjesec dana.

Općina je u rebalansu budžeta za 2022. godinu izdvojila 7.864.000,00 KM, dok je u budžetu za 2023. godinu planirano izdvajanje 920.000,00 KM za izgradnju Srednjoškolskog centra.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!