Neispunjeno

Novi načelnik Travnika nije realizirao prvi potez koji je najavio

Nakon što je na Lokalnim izborima u novembru 2020. godine u Travniku pobijedio Mirsad Peco, koji je, nažalost, netom prije održavanja izbora preminuo od posljedica novog koronavirusa, u ovoj općini su zakazani novi izbori, koji su održani 11. aprila 2021. godine. Na ponovljenim izborima pobijedio je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Kenan Dautović. Prilikom preuzimanja dužnosti načelnika, saopćio je koji će to biti prvi potez koji će načiniti prvog radnog dana na poziciji načelnika općine.

Kenan Dautović/Foto: Općina Travnik

Prvi potez koji ću povući u ponedjeljak bit će formiranje udarne grupe za informacijske tehnologije, to je nešto gdje trebamo napraviti iskorak.

Kenan Dautović, 12. 5. 2021.

Kako je za Istinomjer rečeno iz Općine Travnik, tek se očekuje rješenje o formiranju navedene grupe.

Ovim putem Vas obavještavam da je načelnik već dao zaduženje da se formira grupa za informacijske tehnologije koju će sačinjavati kako uposlenici Općine tako i građani općine Travnik. Rješenje o imenovanju navedene grupe bi trebalo biti gotovo početkom sljedeće sedmice.

Općina Travnik, 20. 5. 2021.

S obzirom na to da se tek očekuje rješenje o imenovanju udarne grupe za informacijske tehnologije, Istinomjer će obećanje načelnika Travnika Kenana Dautovića, da će navedena grupa biti formirana u ponedjeljak, 17. maja, ocijeniti kao neispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!