Sljedeće godine izgradnja dvoetažne garaže na Alipašinom polju?

Stanovnici novogradskih naselja se već duži niz godina susreću sa problemom nedovoljnog broja parking mjesta na području ove općine, a prema riječima načelnika Općine Novi Grad, Semira Efendića “općini u ovom momentu nedostaje između 1.500 i 2.000 mjesta, kako bi se saobraćaj u mirovanju mogao urediti kako treba”.

U cilju rješavanja problema sa nedostatkom parking mjesta, Općina Novi Grad najavila je izgradnju  novih i proširenje postojećih parkinga na području ove općine. Kao jedan od najvećih projekata najavljena je izgradnja podzemne garaže sa oko 350 parking mjesta u naselju Alipašino polje. 

Očekujemo da do kraja godine imamo gotov projekt, a potom slijede javna nabavka i izbor izvođača radova. Početak gradnje same garaže možemo očekivati u sljedećoj građevinskoj sezoni, iako smo ove godine u budžetu planirali za radove 1,5 miliona KM.

Semir Efendić, 27.10.2019.

Prema riječima načelnika Efendića planirano je da se gradi dvoetažna garaža sa trgom u Ulici Semira Frašte na mjestu postojećeg parkinga kod džamije Kralj Fahd, a “ovo mjesto odabrano je jer na njemu nisu potrebni veliki zahvati oko izmještanja podzemnih instalacija”.

Na podzemnoj etaži će biti 200 parking-mjesta, a na gornjoj koja je otvorenog tipa 150, s tim da bismo jedan dio te etaže, tačnije, ispred džamije Kralj Fahd, gdje su sada prodajne tezge, uredili i napravili kao jednu vrstu trga.

Semir Efendić, 27.10.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje dvoetažne garaže u naselju Alipašino polje

(Istinomjer.ba)

Koliko prioriteta iz Mišljenja EK će biti realizovano do maja?

Na konferenciji za novinare na kojoj je Republika Hrvatska predstavila prioritete svog predsjedavanja Vijećem Evropske...

Nakon “tehničke greške” PDP najavio ispravku

Jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu 3. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) bio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH...Hoće li sjednice Vijeća ministara BiH biti otvorene za javnost?

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija najavio je da želi da potpuno otvori rad Vijeća ministara BiH prema javnosti, “te da novinari i građani koji to žele mogu da prate kako se donose...