Najave

Sljedeće godine izgradnja dvoetažne garaže na Alipašinom polju?

Stanovnici novogradskih naselja se već duži niz godina susreću sa problemom nedovoljnog broja parking mjesta na području ove općine, a prema riječima načelnika Općine Novi Grad, Semira Efendića “općini u ovom momentu nedostaje između 1.500 i 2.000 mjesta, kako bi se saobraćaj u mirovanju mogao urediti kako treba”.

U cilju rješavanja problema sa nedostatkom parking mjesta, Općina Novi Grad najavila je izgradnju novih i proširenje postojećih parkinga na području ove općine. Kao jedan od najvećih projekata najavljena je izgradnja podzemne garaže sa oko 350 parking mjesta u naselju Alipašino polje.

Očekujemo da do kraja godine imamo gotov projekt, a potom slijede javna nabavka i izbor izvođača radova. Početak gradnje same garaže možemo očekivati u sljedećoj građevinskoj sezoni, iako smo ove godine u budžetu planirali za radove 1,5 miliona KM.

Semir Efendić, 27.10.2019.

Prema riječima načelnika Efendića planirano je da se gradi dvoetažna garaža sa trgom u Ulici Semira Frašte na mjestu postojećeg parkinga kod džamije Kralj Fahd, a “ovo mjesto odabrano je jer na njemu nisu potrebni veliki zahvati oko izmještanja podzemnih instalacija”.

Na podzemnoj etaži će biti 200 parking-mjesta, a na gornjoj koja je otvorenog tipa 150, s tim da bismo jedan dio te etaže, tačnije, ispred džamije Kralj Fahd, gdje su sada prodajne tezge, uredili i napravili kao jednu vrstu trga.

Semir Efendić, 27.10.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje dvoetažne garaže u naselju Alipašino polje

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!