Sedma sjednica NS RS bez imenovanja Denisa Šulića

Netom nakon što je Narodna skupština Republike Srpske (NS RS) 18.09.2019. godine smijenila dotadašnjeg potpredsjednika ovog zakonodavnog tijela iz reda bošnjačkog naroda, Senada Bratića, iz SNSD-a su uslijedile najave novog imenovanja.

“Predložit ćemo Denisa Šulića za potpredsjednika Narodne skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda, i to na sljedećoj sjednici Skupštine” izjavio je tako šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS, Igor Žunić:

Očekujemo da će na 7. redovnoj sjednici biti obavljena poslovnička procedura i da će se dati zvaničan prijedlog. Šulić će biti naš prijedlog, a hoće li druge stranke imati svoje prijedloge, to ne znamo, ali očekujem da od naredne sjednice potpredsjednik NSRS iz reda bošnjačkog naroda bude Šulić.

Igor Žunić, 19.09.2019.

Podsjećamo, Denis Šulić, koji se izjašnjava kako Bošnjak, na Opštim izborima 2018. godine u Narodnu skupštinu Republike Srpske izabran je sa liste SNSD-a.

Međutim, iako je 7. sjednica NS RS održana 23. i 24.10. 2019. godine, na njenom dnevnom redu nije se našlo pitanje izbora novog potpredsjednika NS RS iz reda Bošnjačkog naroda, te samim tim ni prijedlog da tu funkciju obavlja Denis Šulić.

Ovim Istinomjer obećanje Igora Žunića ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Ipak može i “preko reda”

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) održane početkom septembra 2019....

Izabran novi Nadzorni odbor RMU “Banovići”

Govoreći o problemima u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Banovići” federalni ministar energetike i rudarstva, Nermin Džindić istakao je da će Vlada Federacije BiH “ubrzo” riješiti probleme sa kojima se...Parlament FBiH uskoro odlučuje o prihvatanju zaduženja za nove trolejbuse

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...