Sedma sjednica NS RS bez imenovanja Denisa Šulića

Netom nakon što je Narodna skupština Republike Srpske (NS RS) 18.09.2019. godine smijenila dotadašnjeg potpredsjednika ovog zakonodavnog tijela iz reda bošnjačkog naroda, Senada Bratića, iz SNSD-a su uslijedile najave novog imenovanja.

“Predložit ćemo Denisa Šulića za potpredsjednika Narodne skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda, i to na sljedećoj sjednici Skupštine” izjavio je tako šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS, Igor Žunić:

Očekujemo da će na 7. redovnoj sjednici biti obavljena poslovnička procedura i da će se dati zvaničan prijedlog. Šulić će biti naš prijedlog, a hoće li druge stranke imati svoje prijedloge, to ne znamo, ali očekujem da od naredne sjednice potpredsjednik NSRS iz reda bošnjačkog naroda bude Šulić.

Igor Žunić, 19.09.2019.

Podsjećamo, Denis Šulić, koji se izjašnjava kako Bošnjak, na Opštim izborima 2018. godine u Narodnu skupštinu Republike Srpske izabran je sa liste SNSD-a.

Međutim, iako je 7. sjednica NS RS održana 23. i 24.10. 2019. godine, na njenom dnevnom redu nije se našlo pitanje izbora novog potpredsjednika NS RS iz reda Bošnjačkog naroda, te samim tim ni prijedlog da tu funkciju obavlja Denis Šulić.

Ovim Istinomjer obećanje Igora Žunića ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH)...

Društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine. Sada se rade projekti sanacije...Zakon o električnoj energiji RS nije usvojen “u najkraćem mogućem roku”

Prilikom podnošenja svog ekspozea pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), premijer ovog entiteta, Radovan Višković najavio je kako će novi Zakon o električnoj energiji RS biti...