Najave

Prostorni plan USK u narednih 50 dana?

Delegacija Vlade Federacije BiH održala je 14.4.2023. godine radni sastanak s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Unsko-sanskog kantona (USK) na kojem se razgovaralo o implementaciji razvojnih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, poticanju finalizacije proizvodnje u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji te o mogućnosti relokacije dijela kapaciteta namjenske industrije na područje USK.

Izvor: Vlada FBiH
Izvor: Vlada FBiH

Kako je navedeno na službenoj stranici Vlade Federacije BiH, tema sastanka bile su infrastrukturni i razvojni projekti, poput brze ceste od Bihaća do Velike Kladuše i aerodroma u Bihaću, zatim pokretanje industrije na području USK te jačanje poljoprivredne proizvodnje.

Premijer USK Mustafa Ružnić izjavio je tom prilikom da će prostorni plan ovog kantona, u kojem će biti ucrtana trasa dogovorene brze ceste, biti završen u narednih 50 dana.

Danas smo konačno dobili tu trasu, koja će sutra biti sastavni dio prostornog plana kantona, i taj prostorni plan kantona, u nekih narednih do 50-ak dana, ugledat će svijetlo dana.

Mustafa Ružnić, 13.4.2023.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je najavio premijer USK Mustafa Ružnić, prostorni plan ovog kantona biti završen i prezentiran u narednih 50 dana.

Podsjećamo, donošenje prvog prostornog plana USK bilo je najavljeno krajem augusta 2022. godine, no Vlada USK nikada ga nije donijela niti proslijedila Skupštini na usvajanje.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!