Neispunjeno

Probijanje tunela “Kobilja glava” još uvijek čeka raspisivanje tendera

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Adi Kalem u razgovoru za medije 12. maja 2020. godine, najavio je da će tender za izvođača radova na izgradnji tunela “Kobilja Glava” biti raspisan za mjesec i pol dana. Najavljeni rok istekao je 28. jula 2020. godine.

U prvoj polovini maja 2020. godine, započelo je rušenje zgrada na raskrsnici ulica Kranjčevićeva, Halida Kajtaza i Put života. Tom prilikom, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adi Kalem najavio je i skoro raspisivanje javnog poziva za izgradnju tunela “Kobilja Glava”.

U toku ove godine nas očekuje i raspisivanje tendera za tunel “Kobilja Glava”. Odabrali smo konsultanta. Za nekih mjesec do mjesec i pol dana očekujemo raspisivanje tendera, obzirom da se treba izvršiti ratifikacija na Vijeću ministara.

Adi Kalem, 12. maj 2020.

Dan nakon Kalemove izjave, na sastanku Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje i predstavnika Vlade Kantona Sarajevo, još jednom je najavljeno raspisivanje tendera za odabir izvođača radova na tunelu “Kobilja Glava”.

Na sastanku je najavljeno i kako se u narednih mjesec do mjesec i pol dana očekuje raspisivanje tendera za odabir izvođača radova na tunelu „Kobilja Glava“.

Saopštenje Vlade KS, 13. maj 2020.

S obzirom na to da je najavljeni rok istekao 28. jula 2020. godine, obećanje ministra Kalema da će u nerednih “mjesec do mjesec i pol” dana biti raspisan tender za izvođača radova za izgradnju tunela “Kobilja Glava” Istinomjer ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!