Započeto

Podsticaji za poljoprivredu

Partije: NDP | Oblasti: Ekonomija

Povećaćemo podsticaje za poljoprivredu iz izvornih prihoda budžeta.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Plan za bolju Srpsku

Prema Programu javnih investicija RS 2019-2022, u sektor poljoprivrede se u ovom trogorišnjem periodu predviđaju ulaganja u iznosu od 26,6 miliona KM.

Također, na 9. sjednici Vlade Republike Srpske usvojena je Informacija o realizaciji Projekta razvoja ruralnog poslovanja, čije je ispunjenje aktivnosti predviđeno do 30. septembra 2019. godine. Vrijednost Projekta je 21 milion KM.

Na 10. sjednici Vlade RS, donešena je i Odluka o usvajanju Plana korišćenja sredstava za podstivanje razvoja poljoprivrede i sela za 2019. godinu, u vrijednosti od 71 milion KM. Jedan od ciljeva Plana je i povećanje produktivnosti poljoprivredne proizvodnje, za šta je predviđeno oko 55 miliona KM.

Na 15. sjednici Vlade RS, usvojena je i informacija o implementaciji Projekta oporavka od poplava u RS, gdje se javno predviđa, u sklopu ekonomske pomoći, subvencioniranje kroz lokalne samouprave u cilju revitalizacije poljoprivrede, kao i samozapošljavanja i razvoj preduzetničkog duha)

Uzevši gore navedene informacije, Istinomjer će ovo obećanje ocijeniti kao započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!