Počela izgradnja sistema oborinske kanalizacije u industrijskoj zoni Bačići

Nakon što su tokom prošle godine obnovljene dvije saobraćajnice u industrijskoj zoni Bačići, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić najavio je da će naredni infrastrukturni projekt u ovom dijelu Novog Grada biti izgradnja sistema oborinske kanlizacije.

Krajem oktobra 2018. godine načelnik Efendić, govoreći o potrebi uređenja poslovne zone Bačići najavio je, između ostalog, i skoru izgradnju sistema oborinske kanalizacije na ovom području.

Nažalost ova industrijska zona nema riješeno ni pitanje oborinske kanalizacije, što ćemo u vremenu koje je pred nama rješavati.

Semir Efendić, 20.10.2018.

Osim u Bačićima, Efendić je najavio i “da će se u narednom periodu raditi i dijelovi industrijske zone koji nisu obuhvaćeni ovim projektom, a u kojima se također mora raditi vodovodna mreža, a zatim asfaltiranje saobraćajnice.”

Nakon što su završeni pripremni radovi, 25.03.2019. godine počelo je izvođenje radova na izgradnji primarnog sistema odvodne oborinske vode za područje industrijske zone Bačići.

Položeno je oko 150 metara cjevovoda, a istovremeno se rade iskopi, armirano – betonski i zemljani radovi, te betoniranje revizionih okni. Preostali dio trase u dužini od 350 metara radit će se u skladu sa vremenskim uslovima.

Saopćenje, Općina Novi Grad 25.03.2019.

Izgradnja sistema oborinske kanalizacije obuhvatit će i Telalovo polje te dio naselja Briješće.

Također, izgradnjom ovog sisitema odvodnje velikih količina oborinskih voda koje se slijevaju prirodnim potocima niz naselje Briješće do mjesta recipijenta, odnosno Miljacke, omogućit će se izgradnja separatne kanalizacione mreže u ulicama Safeta Ahmetspahića i Brezanska u naselju Briješće.

Saopćenje, Općina Novi Grad 25.03.2019.

Općina Novi Grad ovaj projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom privrede KS, a vrijednost radova je 681.408 KM.

Shodno navedenom, Općina Novi Grad na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem, za obećanje o izgradnji sistema oborinske kanalizacije u industrijskog zoni Bačići i okolnim naseljima, od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome.

Istinomjer će pratiti da li će radovi biti završeni do početka predstojeće oborinske sezone.

 

(Istinomjer.ba)

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS bez rezervnog sastava policije

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj  18.04.2019. godine usvojila...

U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog...Potpisan ugovor za jedno od tri najavljena gradilišta

Govoreći o budućim planovima na izgradnji novih dionica autoputa i cesta na području Federacije Bosne i Hercegovine, direktor JU Autocesta FBiH, Adnan Terzić najavio je i skori početak radova na...