Ispunjeno

Izgradnja sistema oborinske kanalizacije u industrijskim zonama Bačići i Telalovo Polje

Nakon što su tokom prošle godine obnovljene dvije saobraćajnice u industrijskoj zoni Bačići, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić najavio je da će naredni infrastrukturni projekt u ovom dijelu Novog Grada biti izgradnja sistema oborinske kanlizacije i popratne saobraćajne infrastrukture u ovim poslovnim zonama.

Nažalost ova industrijska zona nema riješeno ni pitanje oborinske kanalizacije, što ćemo u vremenu koje je pred nama rješavati. Mađutim, najveći problem kojeg su isticale firme koje ovdje rade je cesta koju radimo u saradnji sa Ministarstvom privrede KS.

Semir Efendić, 20.10.2018.

Podsjećamo, i krajem oktobra 2018. godine načelnik Efendić je najavio izgradnju sistema oborinske kanalizacije u industrijskim zonama.

Krajem marta ove godine iz Općine Novi Grad Sarajevo je saopćeno da su počeli pripremni radovi na izgradnji “primarnog sistema odvodnje oborinske vode za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo polje, te dio naselja Briješće”.

Položeno je oko 150 metara cjevovoda, a istovremeno se rade iskopi, armirano – betonski i zemljani radovi, te betoniranje revizionih okni. Preostali dio trase u dužini od 350 metara radit će se u skladu sa vremenskim uslovima.

Saopćenje, Općina Novi Grad 25.03.2019.

Tada je rečeno i da će u sklopu radova na izgradnji sistema oborinske kanalizacije biti uređene i saobraćajnice u ovom djelu Općine Novi Grad.

Sredinom augusta ove godine, nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće pristupilo se izgradnji saobraćajne infrastrukture na ovom području.

Asfaltiranje novih oko 400 metara ceste uslijedilo je nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće. Općina Novi Grad ovaj projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom privrede KS, a vrijednost radova je 681.408 KM.

Općina Novi Grad, Saopćenje, 13.08.2019.

Proteklih dana završeno je asfaltiranje “oko kilometar” saobraćajnice prema poslovnoj zoni donje Telalovo Polje “čime je osiguran alternativni pristup industrijsko – poslovnoj zoni Telalovo Polje i omogućeno saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca”.

Uz navedene radove izvršena je sanacija i asfaltiranje saobraćanice koja prolazi ispod željezničkog mosta, širine oko 5,5 metara, a saobraćajnica je urađena tako da su zadovoljeni uslovi za prolazak teretnih vozila sa prikolicom, poluprikolicom i vozila sa prikolicom. Prije asfalterskih radova, na toj dionici urađeno je izmještanje postojećih elektro-instalacija u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH. Asfaltiranje ove saobraćajnice nastavak je projekta poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture za privredne subjekte u industrijskim zonama Bačići, Rajlovac i Telalovo Polje, kojeg Općina Novi Grad Sarajevo implementira u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.

Općina Novi Grad, Saopćenje, 12.11.2019.

Shodno navedenom, načelnik Semir Efendić, za svoje obećanje o izgradnji sistema oborinske kanalizacije za područje industrijskih zona Bačići, Telalovo polje, te dio naselja Briješće kao i popratne saobraćajne infrastrukture, od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!