Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre “u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako pomognu u suzbijanju sive ekonomije”.

Kako je tada rečeno, “glavne nagrade biće stanovi u nekoliko gradova, a igra počinje od prvog jula pa sve do septembra kada će se izvlačiti dobitnici”. U igri će moći učestvovati svi punoljetni građani koji sakupe deset računa izdatih u Republici Srpskoj.

Naglašavajući da nagradni fond od 800 hiljada maraka neće biti opterećenje za budžet ovog entiteta, ministrica Vidović je izjavila:

Sredstva za ovu igru obezbijediće se od donatora jednim dijelom, a jednim dijelom iz budžeta. S tim što sredstva u ovom slučaju iz budžeta biće iz ušteda koje je Ministarstvo finansija napravilo. Tako da nećemo ići na neke druge stavke ili proširenje budžeta.

Zora Vidović, 24.05.2019. 

U cilju organizovanja pomenute nagradne igre, Vlada RS je na svojoj 28. sjednici održanoj 11.07.2019. godine donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Pravila nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ koja će biti priređena na teritoriji Republike Srpske u periodu od 15.07.2019. godine do 13.10.2019. godine.

Kako se još u Odluci navodi, Vlada RS je prihvatila Informaciju o realizaciji postupka nabavke stanova u cilju obezbjeđivanja nagradnog fonda za potrebe nagradne igre, a sam projekat će biti organizovan u saradnji sa Udruženjem ekonomista „SWOT“ Banja Luka.

Nešto više od mjesec dana nakon što je Vlada RS donijela Odluku o davanju saglasnosti, član radne grupe za organizaciju nagradne igre, Rade Šegrt obavijestio je javnost da “dnevno u prosjeku pristigne 20.000 koverata u poslovnice Pošta Srpske, te da su organizatori zadovoljni interesovanjem građana, koje je iz dana u dan sve veće”.

Podsjećamo, prvo izvlačenje u ovoj nagradnoj igri planirano je 22. 09. 2019. godine, dok bi dobitnici preostala tri stana trebali biti poznati 29.09, 03.10 te 13.10. tekuće godine.

Istinomjer obećanju resorne ministrice Zore Vidović u vezi nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ daje ocjenu radi se na tome, te ćemo do kraja pratiti realizaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Da li su rudnici u FBiH zaista postali samo nelikvidna “crna rupa”?

Višegodišnji nemar nadležnih u pogledu upravljanja rudnicima u FBiH isplivao je na vidjelo nakon što je Porezna uprava...

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog, “savremenog” azila za pse s ciljem da se “iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih...Trudnice i porodilje u KS na dnevnom redu stranačkih prepucavanja

Prava na zdravstvenu zaštitu, koja trudnice i porodilje u Kantonu Sarajevo (ne)mogu ostvariti, proteklih dana bila su tema nesuglasica između zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Jasmine...