Izvučeni prvi dobitnici nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre “u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako pomognu u suzbijanju sive ekonomije”.

Kako je tada rečeno, “glavne nagrade biće stanovi u nekoliko gradova, a igra počinje od prvog jula pa sve do septembra kada će se izvlačiti dobitnici”. U igri će moći učestvovati svi punoljetni građani koji sakupe deset računa izdatih u Republici Srpskoj.

Naglašavajući da nagradni fond od 800 hiljada maraka neće biti opterećenje za budžet ovog entiteta, ministrica Vidović je izjavila:

Sredstva za ovu igru obezbijediće se od donatora jednim dijelom, a jednim dijelom iz budžeta. S tim što sredstva u ovom slučaju iz budžeta biće iz ušteda koje je Ministarstvo finansija napravilo. Tako da nećemo ići na neke druge stavke ili proširenje budžeta.

Zora Vidović, 24.05.2019. 

U cilju organizovanja pomenute nagradne igre, Vlada RS je na svojoj 28. sjednici održanoj 11.07.2019. godine donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Pravila nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ koja će biti priređena na teritoriji Republike Srpske u periodu od 15.07.2019. godine do 13.10.2019. godine.

Kako je u Odluci još navedeno, Vlada RS je prihvatila Informaciju o realizaciji postupka nabavke stanova u cilju obezbjeđivanja nagradnog fonda za potrebe nagradne igre, a sam projekat će biti organizovan u saradnji sa Udruženjem ekonomista „SWOT“ Banja Luka.

Nešto više od mjesec dana nakon što je Vlada RS donijela Odluku o davanju saglasnosti, član radne grupe za organizaciju nagradne igre, Rade Šegrt obavijestio je javnost da “dnevno u prosjeku pristigne 20.000 koverata u poslovnice Pošta Srpske, te da su organizatori zadovoljni interesovanjem građana, koje je iz dana u dan sve veće”.

U skladu sa najavom, prvo izvlačenje u ovoj nagradnoj igri priređeno je 22. 09. 2019. godine, te je prvi dobitnik dvosobnog stana od 53.15 kvadratnih metara u nagradnoj igri “10 računa izbroji i stan osvoji” bio Igor Dačević iz Banja Luke, a naredna izvlačenja će se nastaviti u predviđenim terminima.

Ovim Istinomjer obećanju resorne ministrice Zore Vidović u vezi nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ daje ocjenu ispunjeno.  .

(Istinomjer.ba)

Usvojen Nacrt zakona o Registru finansijskih obaveza u KS

Sredinom oktobra ove godine iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo (KS) saopćeno je da je pokrenuta izrada Zakona o...

Počela hitna sjednica o izmjenama i dopunama Poslovnika Zastupničkog doma PS BiH

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH održane 12.11.2019. godine, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović izjavio je da će do kraja novembra...U toku je ralizacija projekta regulacije vodotoka na području nekoliko sarajevskih općina

Vlada Kantona Sarajevo (KS) saopćila je sredinom jula ove godine da je potpisan Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije vodotoka na području općina Ilijaš, Hadžići, Ilidža i...