Ispunjeno

Izvučeni prvi dobitnici nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre “u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako pomognu u suzbijanju sive ekonomije”.

Kako je tada rečeno, “glavne nagrade biće stanovi u nekoliko gradova, a igra počinje od prvog jula pa sve do septembra kada će se izvlačiti dobitnici”. U igri će moći učestvovati svi punoljetni građani koji sakupe deset računa izdatih u Republici Srpskoj.

Naglašavajući da nagradni fond od 800 hiljada maraka neće biti opterećenje za budžet ovog entiteta, ministrica Vidović je izjavila:

Sredstva za ovu igru obezbijediće se od donatora jednim dijelom, a jednim dijelom iz budžeta. S tim što sredstva u ovom slučaju iz budžeta biće iz ušteda koje je Ministarstvo finansija napravilo. Tako da nećemo ići na neke druge stavke ili proširenje budžeta.

Zora Vidović, 24.05.2019.

U cilju organizovanja pomenute nagradne igre, Vlada RS je na svojoj 28. sjednici održanoj 11.07.2019. godine donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Pravila nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ koja će biti priređena na teritoriji Republike Srpske u periodu od 15.07.2019. godine do 13.10.2019. godine.

Kako je u Odluci još navedeno, Vlada RS je prihvatila Informaciju o realizaciji postupka nabavke stanova u cilju obezbjeđivanja nagradnog fonda za potrebe nagradne igre, a sam projekat će biti organizovan u saradnji sa Udruženjem ekonomista „SWOT“ Banja Luka.

Nešto više od mjesec dana nakon što je Vlada RS donijela Odluku o davanju saglasnosti, član radne grupe za organizaciju nagradne igre, Rade Šegrt obavijestio je javnost da “dnevno u prosjeku pristigne 20.000 koverata u poslovnice Pošta Srpske, te da su organizatori zadovoljni interesovanjem građana, koje je iz dana u dan sve veće”.

U skladu sa najavom, prvo izvlačenje u ovoj nagradnoj igri priređeno je 22. 09. 2019. godine, te je prvi dobitnik dvosobnog stana od 53.15 kvadratnih metara u nagradnoj igri “10 računa izbroji i stan osvoji” bio Igor Dačević iz Banja Luke, a naredna izvlačenja će se nastaviti u predviđenim terminima.

Ovim Istinomjer obećanju resorne ministrice Zore Vidović u vezi nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ daje ocjenu ispunjeno. .

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!