Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre “u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako pomognu u suzbijanju sive ekonomije”.

Kako je tada rečeno, “glavne nagrade biće stanovi u nekoliko gradova, a igra počinje od prvog jula pa sve do septembra kada će se izvlačiti dobitnici”. U igri će moći učestvovati svi punoljetni građani koji sakupe deset računa izdatih u Republici Srpskoj.

Naglašavajući da nagradni fond od 800 hiljada maraka neće biti opterećenje za budžet ovog entiteta, ministrica Vidović je izjavila:

Sredstva za ovu igru obezbijediće se od donatora jednim dijelom, a jednim dijelom iz budžeta. S tim što sredstva u ovom slučaju iz budžeta biće iz ušteda koje je Ministarstvo finansija napravilo. Tako da nećemo ići na neke druge stavke ili proširenje budžeta.

Zora Vidović, 24.05.2019. 

U cilju organizovanja pomenute nagradne igre, Vlada RS je na svojoj 28. sjednici održanoj 11.07.2019. godine donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Pravila nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ koja će biti priređena na teritoriji Republike Srpske u periodu od 15.07.2019. godine do 13.10.2019. godine.

Kako se još u Odluci navodi, Vlada RS je prihvatila Informaciju o realizaciji postupka nabavke stanova u cilju obezbjeđivanja nagradnog fonda za potrebe nagradne igre, a sam projekat će biti organizovan u saradnji sa Udruženjem ekonomista „SWOT“ Banja Luka.

Nešto više od mjesec dana nakon što je Vlada RS donijela Odluku o davanju saglasnosti, član radne grupe za organizaciju nagradne igre, Rade Šegrt obavijestio je javnost da “dnevno u prosjeku pristigne 20.000 koverata u poslovnice Pošta Srpske, te da su organizatori zadovoljni interesovanjem građana, koje je iz dana u dan sve veće”.

Podsjećamo, prvo izvlačenje u ovoj nagradnoj igri planirano je 22. 09. 2019. godine, dok bi dobitnici preostala tri stana trebali biti poznati 29.09, 03.10 te 13.10. tekuće godine.

Istinomjer obećanju resorne ministrice Zore Vidović u vezi nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ daje ocjenu radi se na tome, te ćemo do kraja pratiti realizaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Na narednoj sjednici Skupštine KS izbor nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade?

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Još uvijek ništa od “preispitivanja naziva entiteta Republika Srpska”

U saopštenju za javnost Stranke demokratske akcije (SDA) objavljenom 23.01.2019. godine na zvaničnoj stranici ovog političkog subjekta, najavljeno je da će SDA “putem svojih predstavnika u državnim...Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni sastanak s ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske, Mehmetom...