U Banja Luci besplatne sportske sekcije u osnovnim školama

U osnovnim školama u Banjaluci, organizovane su besplatne sportske sekcije u sklopu realizacije projekta “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije”. Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić kazao je da je namjera novog programa razvoj sporta među osnovcima, kao i razvijanje sportske baze.

 

Osnovci će s početkom nove školske godine dobiti bolje organizovanu nastavu fizičkog vaspitanja, zahvaljujući projektu grada “Razvoj sporta kroz školske sekcije”, kojim se prvi put sistemski radi i na razvoju školskog sporta. Grad bi plaćao dodatne sportske programe, a učenici, koji bi se po isteku programa dalje odlučivali na bavljenje sportom, bili bi usmjeravani prema sportskim klubovima. Sa učenicima, uz nastavno osoblje, radiće i profesori fizičkog vaspitanja bez radnog iskustva, što će im omogućiti sticanje iskustva kao uslova za polaganje stručnog ispita i time im omogućiti lakše zaposlenje”

Igor Radojčić, 05.07.2018.

Kako bi ovaj projekat počeo od septembra, grad je raspisao javni poziv za izbor lica na stručnom osposobljavanju za sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja u okviru ovog projekta. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, na javni poziv za ovaj projekt prijavilo se 38 nezaposlenih profesora fizičkog vaspitanja, a uslove je ispunilo 28 kandidata.

Prema riječima Dragana Banjca, načelnika resornog odjeljenja, Grad Banjaluka će do 21. augusta formirati rang listu kandidata po školama.

Zahvaljujući ovom programu, Banja Luka će sa početkom ove školske godine postati prva i za sada jedina lokalna zajednica u kojoj će djeci biti obezbijeđene potpuno besplatne sportske aktivnosti, naravno, u zavisnosti od njihovih afiniteta. S druge strane, nezaposleni profesori će dobiti jedinstvenu priliku da odrade prijeko potreban pripravnički staž”.

Dragan Banjac, 06.08.2018.

 

Komisija za izbor profesora fizičkog vaspitanja i sporta za realizaciju projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, sačinila je rang-listu profesora fizičkog vaspitanja i sporta i prijedlog izabranih škola u kojima će se sprovoditi ovaj projekat.

Podsjećamo, rang-lista je sačinjena na osnovu javnog poziv za izbor lica na stručnom osposobljavanju za provođenje nastave fizičkog vaspitanja u okviru projekta “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“. Važno je napomenuti i da je ovaj projekat potpuno besplatan za djecu.

S ozbirom da su Grad Banjaluka i gradonačelnik Radojčić uspješno realizovali projekat “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije” i  da je počelo obavljanje najavljenih aktivnosti, Istinomjer ovu aktivnost ocjenjuje ispunjenom.

(Istinomjer.ba)

Formirana Vlada Republike Srpske

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović govoreći o roku za formiranje Vlade RS, za razliku od Milorada Dodika,...

Dvije godine mandata Gradske uprave Banja Luke

U svom izbornom programu iz 2016. godine, gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je dao ukupno 108 obećanja, od kojih je za dvije godine uspio ispuniti njih devet, “u progresu” je njih 42, a...


Mural cvijeta Srebrenice umjesto “pluća grada”

Projekat postavljanja prve zelene fasade u Sarajevu, simbolično nazvan “Pluća grada”, koji je općina Centar Sarajevo realizovala u saradnji sa NVO "Opus" i za koji je izdvojila 70.000 KM, nikada nije...