Novi vrtić u sarajevskom naselju Aneks

Sarajevsko naselje Aneks, koje do prošle godine nije imalo ni osnovnu školu, početkom nove školske 2019/2020. godine dobit će i prvi vrtić, a kako ističu iz Općine Novi Grad stavljanje novog vrtića u funkciju doprinijet će “rješavanju problema listi čekanja na upis djece u predškolske odgojno – obrazovne ustanove na području Općine Novi Grad”.

U novembru 2018. godine Općinsko vijeće (OV) Novi Grad usvojilo je rebalans budžeta Općine Novi Grad čime su obezbijeđena sredstva za kapitalne projekte na području ove općine, a između ostalog i za opremanje vrtića u sklopu O.Š. ”Aneks”. Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić tom prilikom je istakao da “iako je Općina Novi Grad zajedno sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Općinom Novo Sarajevo sufinansirala izgradnju škole na Aneksu” kada je u pitanju opremanje vrtića u sklopu ove škole “drugi sufinansijeri nisu imali interesa ili sredstava da sufinansiraju opremanje i preuređenje prostora za potrebe vrtića”.

Izdvojena su sredstva za opremanje vrtića u Osnovnoj školi “Aneks“. (…) Rebalansom je izdvojeno 230.000 KM kojim će se u vrlo kratkom roku taj posao završiti i otvoriti obdanište u sklopu škole. To je za nas vrlo značajno, jer taj dio općine nema predškolske ustanove.

Semir Efendić, 29.11.2018.

Sredinom jula 2019. godine javnost je obaviještena da se radovi na izgradnji i opremanju vrtića u O.Š. “Aneks“ privode kraju, te da će ovaj vrtić “svoja vrata za mališane otvoriti 02. septembra 2019. godine, kada i počinje nova školska 2019/2020. godina”. Pomenutim obdaništem će upravljati JU “Djeca Sarajeva” koja je “završila nabavku opreme, kao i upis mališana i prijem stručnog kadra”.

Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome s obzirom na aktivnosti koje su provedene u ovoj godini u vezi sa izgradnjom i opremanjem vrtića u sklopu O.Š. “Aneks”, uz napomenu da ćemo pratiti da li će pomenuti vrtić početi sa radom 2. septembra 2019. godine kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...



Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...