Naša stranka ne želi u koaliciju sa PDA

Zastupnici u Skupštini TK održali su sastanak 06. maja i tom prilikom su potpisali dokument podrške SDP-ovoj programskoj vladi, a ovaj sastanak, između ostalog, obilježio je i stav zastupnika PDA da žele učešće u izvršnoj vlasti u ovom kantonu.

Međutim, povodom mogućeg ulaska u koaliciju sa SDA i PDA, Naša stranka TK se već ranije oglasila, a njihov stav potvrdio je i predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke, Mirsad Čamdžić.

Prije nešto više od godinu dana PDA je sa SBB-om rušila vladu koju je predvodila SDA. Danas SDA s DF-om uzvraća udarac. Naša stranka neće se petljati u tu, može se reći porodičnu svađu i ostaje pri svom principu da neće biti u vlasti ni sa SDA niti sa PDA! Svako uplitanje Naše stranke u koalicije čiji su predvodnici ili čak samo članovi SDA i PDA smatrat ćemo zlonamjernim. Među nama ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica nema.

Predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke, Mirsad Čamdžić, 08.04.2019.

Nešto ranije, istog mišljenja bio je i Čamdžićev stranački kolega, zastupnik u Skupštini TK, Selim Bešlagić.

Mi imamo naš stav. Ne idemo ni sa kakvim nacionalnim strankama. To ako neko pokuša, mi ćemo procijeniti i donijeti odluku koja je u duhu našeg zaključka. Mi smo od početka bili ti koji su govorili da neće sa nacionalnim strankama. Za nas je to i PDA.

Selim Bešlagić, 19.03.2019.

Po pitanju moguće koalicije sa PDA, Naša stranka je na sjednici Regionalnog odbora Naše stranke Tuzla održanoj 06. maja, još jednom potvrdila ranije iskazani stav da ne želi ulaziti u kolaciju sa PDA.

Prvi princip u pregovorima, koji smo iznijeli još u oktobru prošle godine, bio je da nećemo u vlast s nacionalnim strankama, odnosno sa SDA i PDA. Od tada se ništa nije promijenilo. To je zaključak koji je sinoć donio Regionalni odbor. Mi ne idemo u tu vlast. Regionalni odbor svoju odluku je donio konsenzusom i mislim da je tu sve jasno.

Mirsad Čamdžić, 07.05.2019.

S obzirom da je ostala odlučna u svom stavu da neće ulaziti u kolaciju sa PDA, Naša stranka po tom pitanju od Istinomjera dobija ocjenu dosljedno.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...


Simbol Sarajeva dobija osvjetljenje u narednim mjesecima

Testno osvjetljenje jedne strane releja na brdu Hum urađeno je 20. maja 2019. godine, dok bi u konačnici, za nekoliko mjeseci relej trebao biti u potpunosti osvijetljen. Naime, kako se navodi...