Naša stranka ne želi u koaliciju sa PDA

Zastupnici u Skupštini TK održali su sastanak 06. maja i tom prilikom su potpisali dokument podrške SDP-ovoj programskoj vladi, a ovaj sastanak, između ostalog, obilježio je i stav zastupnika PDA da žele učešće u izvršnoj vlasti u ovom kantonu.

Međutim, povodom mogućeg ulaska u koaliciju sa SDA i PDA, Naša stranka TK se već ranije oglasila, a njihov stav potvrdio je i predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke, Mirsad Čamdžić.

Prije nešto više od godinu dana PDA je sa SBB-om rušila vladu koju je predvodila SDA. Danas SDA s DF-om uzvraća udarac. Naša stranka neće se petljati u tu, može se reći porodičnu svađu i ostaje pri svom principu da neće biti u vlasti ni sa SDA niti sa PDA! Svako uplitanje Naše stranke u koalicije čiji su predvodnici ili čak samo članovi SDA i PDA smatrat ćemo zlonamjernim. Među nama ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica nema.

Predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke, Mirsad Čamdžić, 08.04.2019.

Nešto ranije, istog mišljenja bio je i Čamdžićev stranački kolega, zastupnik u Skupštini TK, Selim Bešlagić.

Mi imamo naš stav. Ne idemo ni sa kakvim nacionalnim strankama. To ako neko pokuša, mi ćemo procijeniti i donijeti odluku koja je u duhu našeg zaključka. Mi smo od početka bili ti koji su govorili da neće sa nacionalnim strankama. Za nas je to i PDA.

Selim Bešlagić, 19.03.2019.

Po pitanju moguće koalicije sa PDA, Naša stranka je na sjednici Regionalnog odbora Naše stranke Tuzla održanoj 06. maja, još jednom potvrdila ranije iskazani stav da ne želi ulaziti u kolaciju sa PDA.

Prvi princip u pregovorima, koji smo iznijeli još u oktobru prošle godine, bio je da nećemo u vlast s nacionalnim strankama, odnosno sa SDA i PDA. Od tada se ništa nije promijenilo. To je zaključak koji je sinoć donio Regionalni odbor. Mi ne idemo u tu vlast. Regionalni odbor svoju odluku je donio konsenzusom i mislim da je tu sve jasno.

Mirsad Čamdžić, 07.05.2019.

S obzirom da je ostala odlučna u svom stavu da neće ulaziti u kolaciju sa PDA, Naša stranka po tom pitanju od Istinomjera dobija ocjenu dosljedno.

(Istinomjer.ba)

Hoće li “šestorka” imati zajedničke kandidate za načelnike 2020. godine?

U kontekstu, kako je rekao, priprema za naredne lokalne izbore, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i...

Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...


Započela izgradnja dječijeg igrališta u Aleji ambasadora

Na Darivi, u Aleji ambasadora započela je izgradnja velikog dječijeg igrališta simboličnog naziva “Park mira” čiju je izgradnju Općina Stari Grad najavila krajem prošle godine. Ovaj projekat...