Najavljena izgradnja prvog obdaništa u Boljakovom Potoku

Prilikom posjete gradilištu na kojem se izvode radovi na izgradnji sportske dvorane uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina”, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić najavio je i dodatne projekte koji bi do početka naredne školske 2020/2021. godine trebali biti realizovani.

Osim sportske dvorane i ambulante, od naredne školske 2020/2021. godine naselje Boljakov Potok, koje je jedno od najvećih naselja u Općini Novi Grad Sarajevo, trebalo bi dobiti i prvo obdanište. S obzirom da ovo naselje, kao ni okolna naselja Briješće, Sokolje i Zabrđe nemaju niti jedno obdanište, izgradnjom pomenutog obdaništa dugogodišnji problem stanovnika ovih naselja bit će dijelomično riješen.

U sklopu projekta, čija je vrijednost oko 5,1 milion KM bit će izgrađene i podzemne garaže, fitnes centar, 11 učionica, ali i obdanište za boravak oko 120 djece.

Saopćenje, Općina Novi Grad Sarajevo, 29.10.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta, odnosno da li će u narednoj školskoj 2020/2021. godini naselje Boljakov Potok dobiti prvo obdanište.

(Istinomjer.ba)

Koliko prioriteta iz Mišljenja EK će biti realizovano do maja?

Na konferenciji za novinare na kojoj je Republika Hrvatska predstavila prioritete svog predsjedavanja Vijećem Evropske...

Nakon “tehničke greške” PDP najavio ispravku

Jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu 3. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) bio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH...Hoće li sjednice Vijeća ministara BiH biti otvorene za javnost?

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija najavio je da želi da potpuno otvori rad Vijeća ministara BiH prema javnosti, “te da novinari i građani koji to žele mogu da prate kako se donose...