Najavljena izgradnja prvog obdaništa u Boljakovom Potoku

Prilikom posjete gradilištu na kojem se izvode radovi na izgradnji sportske dvorane uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina”, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić najavio je i dodatne projekte koji bi do početka naredne školske 2020/2021. godine trebali biti realizovani.

Osim sportske dvorane i ambulante, od naredne školske 2020/2021. godine naselje Boljakov Potok, koje je jedno od najvećih naselja u Općini Novi Grad Sarajevo, trebalo bi dobiti i prvo obdanište. S obzirom da ovo naselje, kao ni okolna naselja Briješće, Sokolje i Zabrđe nemaju niti jedno obdanište, izgradnjom pomenutog obdaništa dugogodišnji problem stanovnika ovih naselja bit će dijelomično riješen.

U sklopu projekta, čija je vrijednost oko 5,1 milion KM bit će izgrađene i podzemne garaže, fitnes centar, 11 učionica, ali i obdanište za boravak oko 120 djece.

Saopćenje, Općina Novi Grad Sarajevo, 29.10.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta, odnosno da li će u narednoj školskoj 2020/2021. godini naselje Boljakov Potok dobiti prvo obdanište.

(Istinomjer.ba)

Uskoro kreće izgradnja osnovne škole u vogošćanskom naselju Rosulje?

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS  i Općina Vogošća potpisali su nedavno sporazum na osnovu kojeg su...

Objekti za smještaj migranata biće “sa humanitarnog i svakog drugog aspekta pripremljeni”?

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić nedavno je izjavio da je pripremljen program “sa mjerama za koje smatra da bi bile vrlo efikasne u odnosu prema ilegalnim...Sljedeće godine izgradnja dvoetažne garaže na Alipašinom polju?

Stanovnici novogradskih naselja se već duži niz godina susreću sa problemom nedovoljnog broja parking mjesta na području ove općine, a prema riječima načelnika Općine Novi Grad, Semira Efendića...