Najave

Najavljena izgradnja novih tramvajskih stajališta

Dugoočekivani projekat modernizacije, odnosno izgradnje novih tramvajskih stajališta u Sarajevu koji je započeo početkom ove godine, a nedugo zatim obustavljen, prema riječima premijera Kantona Sarajevo (KS), Marija Nenadića mogao bi biti okončan krajem ove ili početkom naredne godine.

Projekat modernizacije javnog gradskog prevoza u Sarajevu pokrenut je za vrijeme mandata prethodne Vlade Kantona Sarajevo, a uključivao je i modernizaciju, odnosno izgradnju novih tramvajskih stajališta. S tim u vezi, krajem februara 2020. godine u sarajevskom naselju Otoka započeli su prvi radovi na njihovoj izgradnji, no nedugo zatim pomenuti radovi su obustavljeni, te do danas nije bilo progresa u tom pravcu iako je u maju 2020. godine Skupština Kantona Sarajevo raspravljala na ovu temu.

Mjesec dana kasnije, gostujući u emisiji “Dan uživo” N1 televizije, na pitanje voditeljice o tramvajskim stajalištima, odnosno kada će biti u funkciji, Nenadić je istakao kako bi krajem ove ili početkom sljedeće godine tramvajska stajališta molga biti u funkciji.

Tu nije u pitanju samo nastavak gradnje, tu je u pitanju i aktivacija i određenih kredita. Tramvajska stajališta bismo mogli imati krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Mario Nenadić, 10. juni 2020.

Istinomjer će pratiti realizaciju ovog projekta, odnosno da li će tramvajska stajališta biti u funkciji krajem 2020. ili početkom 2012. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!