Porodično savjetovalište dobilo novu zgradu

Ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo, Malik Garibija obećao je rukovodstvu, zaposlenicima te korisnicima usluga KJU Porodično savjetovalište KS da će do kraja ove godine dobiti novu zgradu.

Želimo da korisnici i radnici što prije dobiju nov i funkcionalan objekt kojim će se Sarajevo moći ponositi. Novi prostor također treba da osigura kapacitet kako bi Porodično savjetovalište preraslo u centar za porodicu te kako bi preuzelo veći i širi opis poslova. To je zadatak koji ministarstvo stavlja pred ovu ustanovu, a nemamo sumnje da će stručni tim znati odgovoriti. Zdrava porodica je najbolja prevencija socijalnih devijacija i mi kao društvo trebamo ustanovu koja će se u potpunosti posvetiti misiji zaštite porodice, od Porodičnog savjetovališta očekujemo da postane jedna takva ustanova.

Malik Garibija, 31.05.2019.

Kako bismo provjerili da li su okončani radovi na novoj zgradi, u koju bi trebalo biti preseljeno Porodično savjetovalište Istinomjer je 30. decembra ove godine kontaktirao resorno ministarstvo i KJU Porodično savjetovalište Sarajevo.

U resornom ministarstvu su nas uputili “da je najbolje da za odgovor pitamo direktoricu Porodičnog savjetovališta”, Senadu Bosno. Od direktorice Bosno dobili smo sljedeći odgovor:

Završeni su svi građevinski radovi i preostao je još tehnički prijem. Sam prelazak u novu zgradu sada zavisi od izvođača radova i općine. U skladu sa ugovorom, ministarsvo je ispoštovalo sve ugovorene obaveze još početkom novembra. Doznačena su sredstva, čak i za naknadne troškove je urađen aneks ugovora.

Senada Bosno, 30.12.2019.

Ovim Istinomjer obećanju ministra Malika Garibije, da će KJU Porodično savjetovalište KS do kraja godine dobiti novu zgradu daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH)...

Društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine. Sada se rade projekti sanacije...Nakon “tehničke greške” PDP najavio ispravku

Jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu 3. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) bio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH...