Ispunjeno

Porodično savjetovalište dobilo novu zgradu

Ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo, Malik Garibija obećao je rukovodstvu, zaposlenicima te korisnicima usluga KJU Porodično savjetovalište KS da će do kraja ove godine dobiti novu zgradu.

Želimo da korisnici i radnici što prije dobiju nov i funkcionalan objekt kojim će se Sarajevo moći ponositi. Novi prostor također treba da osigura kapacitet kako bi Porodično savjetovalište preraslo u centar za porodicu te kako bi preuzelo veći i širi opis poslova. To je zadatak koji ministarstvo stavlja pred ovu ustanovu, a nemamo sumnje da će stručni tim znati odgovoriti. Zdrava porodica je najbolja prevencija socijalnih devijacija i mi kao društvo trebamo ustanovu koja će se u potpunosti posvetiti misiji zaštite porodice, od Porodičnog savjetovališta očekujemo da postane jedna takva ustanova.

Malik Garibija, 31.05.2019.

Kako bismo provjerili da li su okončani radovi na novoj zgradi, u koju bi trebalo biti preseljeno Porodično savjetovalište Istinomjer je 30. decembra ove godine kontaktirao resorno ministarstvo i KJU Porodično savjetovalište Sarajevo.

U resornom ministarstvu su nas uputili “da je najbolje da za odgovor pitamo direktoricu Porodičnog savjetovališta”, Senadu Bosno. Od direktorice Bosno dobili smo sljedeći odgovor:

Završeni su svi građevinski radovi i preostao je još tehnički prijem. Sam prelazak u novu zgradu sada zavisi od izvođača radova i općine. U skladu sa ugovorom, ministarsvo je ispoštovalo sve ugovorene obaveze još početkom novembra. Doznačena su sredstva, čak i za naknadne troškove je urađen aneks ugovora.

Senada Bosno, 30.12.2019.

Ovim Istinomjer obećanju ministra Malika Garibije, da će KJU Porodično savjetovalište KS do kraja godine dobiti novu zgradu daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!