Još jedna najava prosječne plate od 1000 KM u RS

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović izjavila je danas kako očekuje povećanje plata u Republici Srpskoj u toku ove godine.

Željka Cvijanović je na današnjem sastanku sa predsjednicom Saveza sindikata Republike Srpske, Rankom Mišić između ostalog razgovarala i o povećanju prosječne i najniže plate u Republici Srpskoj, te je izrazila očekivanje da bi se to moglo desiti već u toku ove godine.

Povećati plate, svakako da, i to jeste naše opredjeljenje i radimo na tome. Naše opredjeljenje ostaje da se ubrzano dođe, ove godine, do prosječne plate koja je hiljadu maraka, a do najniže plate koja će biti petsto maraka.

Željka Cvijanović, 01.04.2019.

Podsjećamo, i aktuelni član predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik je u oktobru 2018. godine najavio povećanje prosječne plate u Republici Srpskoj na identičan iznos od 1000 KM.

Istinomjer nastavlja pratiti da li će u toku ove godine doći do povećanja plata u Republici Srpskoj na način kako su to najavili Milorad Dodik, odnosno Željka Cvijanović.

(Istinomjer.ba)

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

U junu 2019. godine, odlukom Gradskog vijeća (GV) Grada Sarajeva kojom je omogućeno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa...

Koliko je SDA imala zastupnica u Skupštini USK od 1996. godine do danas

U svom nedavnom istupu u javnosti, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Šemsudin Dedić pored ostalog je govorio o, kako je rekao, pomacima koje je SDA...

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se udvostruči broj sati obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak...