Još jedna najava prosječne plate od 1000 KM u RS

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović izjavila je danas kako očekuje povećanje plata u Republici Srpskoj u toku ove godine.

Željka Cvijanović je na današnjem sastanku sa predsjednicom Saveza sindikata Republike Srpske, Rankom Mišić između ostalog razgovarala i o povećanju prosječne i najniže plate u Republici Srpskoj, te je izrazila očekivanje da bi se to moglo desiti već u toku ove godine.

Povećati plate, svakako da, i to jeste naše opredjeljenje i radimo na tome. Naše opredjeljenje ostaje da se ubrzano dođe, ove godine, do prosječne plate koja je hiljadu maraka, a do najniže plate koja će biti petsto maraka.

Željka Cvijanović, 01.04.2019.

Podsjećamo, i aktuelni član predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik je u oktobru 2018. godine najavio povećanje prosječne plate u Republici Srpskoj na identičan iznos od 1000 KM.

Istinomjer nastavlja pratiti da li će u toku ove godine doći do povećanja plata u Republici Srpskoj na način kako su to najavili Milorad Dodik, odnosno Željka Cvijanović.

(Istinomjer.ba)

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS bez rezervnog sastava policije

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj  18.04.2019. godine usvojila...

U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog...JU Dom zdravlja KS u narednom periodu zaposlit će 98 zdravstvenih radnika

Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo (KS) održane 06. juna 2019. godine ministrica zdravstva KS, Amela Softić i ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS, Malik Graibija...