Još jedna najava prosječne plate od 1000 KM u RS

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović izjavila je danas kako očekuje povećanje plata u Republici Srpskoj u toku ove godine.

Željka Cvijanović je na današnjem sastanku sa predsjednicom Saveza sindikata Republike Srpske, Rankom Mišić između ostalog razgovarala i o povećanju prosječne i najniže plate u Republici Srpskoj, te je izrazila očekivanje da bi se to moglo desiti već u toku ove godine.

Povećati plate, svakako da, i to jeste naše opredjeljenje i radimo na tome. Naše opredjeljenje ostaje da se ubrzano dođe, ove godine, do prosječne plate koja je hiljadu maraka, a do najniže plate koja će biti petsto maraka.

Željka Cvijanović, 01.04.2019.

Podsjećamo, i aktuelni član predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik je u oktobru 2018. godine najavio povećanje prosječne plate u Republici Srpskoj na identičan iznos od 1000 KM.

Istinomjer nastavlja pratiti da li će u toku ove godine doći do povećanja plata u Republici Srpskoj na način kako su to najavili Milorad Dodik, odnosno Željka Cvijanović.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...