Prosječna plata u Republici Srpskoj iznosiće 500 eura

Još uvijek aktuelni predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija izjavio je da će “prosječna plata u Republici Srpskoj već polovinom naredne godine iznositi 500 evra”.

Povećanje plata, kako tvrdi Dodik “biće rezultat novog smanjenja oporezivanja rada i plata”, najavljujući i da će “uskoro uslijediti pregovori sa poslodavcima iz javnog i privatnog sektora”.

Mislim da je to izvodljivo. Ja vjerujem da ćemo polovinom šestog mjeseca već stići da 500 evra prosječne plate.

Milorad Dodik, 17.10.2018.

Istinomjer će pratiti da li će se ovo optimistično Dodikovo obećanje i ispuniti, te ukoliko do toga i dođe da li će povećanje biti zasnovano na realnim parametrima, odnosno da li će se temeljiti na privrednom rastu, što je prema mišljenju stručne javnosti i ekonomista jedini realni osnov.

 

(Istinomjer.ba)

 

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...