Neistina

Jasna Duraković ipak nije dio skupštinske većine u KS

Gostujući u programu N1 televizije, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), Mirza Čelik (SDA) je izjavio kako će poslanica u ovom zakonodavnom tijelu, Jasna Duraković, biti dio nove skupštinske većine u KS.

Jasna Duraković je trenutno van BiH. Ona kada dođe imaćete priliku i da pitate nju. Ona je u klubu SBB-a, to je naš koalicioni partner i ja nemam sumnje uopće. Kolegica Duraković nije među ovih 18, odnosno ona kao 19-ta zastupnica u Skupštini KS (…) Nova parlamentarna većina čini 19 zastupnika i kad se vrati biće i to objavljeno. Nemate razloga da sumnjate jer sve što smo kazali i pokušavali da dokažemo da imamo skupštinsku većinu, oni su to negirali.“

Mirza Čelik, 07.01.2020. (izjava na: 18min. i 28 sek.)

Međutim, zastupnica Jasna Duraković oglasila se 13. januara putem svog profila na društvenoj mreži facebook i demantovala tvrdnju Mirze Čelika.

Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje.”

Jasna Duraković, 13.01.2020.

S obzirom da je zastupnica Jasna Duraković lično potvrdila da neće biti dio nove skupštinske većine u KS, Istinomjer će izjavu Mirze Čelika, ocijeniti kao neistinitu.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!