Neispunjeno

Građani u novosarajevskoj MZ Vraca do kraja 2021. godine nisu dobili ambulantu

Nakon što je Općina Novo Sarajevo krajem marta 2021. godine pristupila platformi lokal.javnarasprava.ba, načelnik ove općine Hasan Tanović odgovarao je na pitanja sugrađana/ki, a jedno od njih odnosilo se i na ambulantu porodične medicine u mjesnoj zajednici Vraca.

Foto: Općina Novo Sarajevo

Usvojen je budžet u kojem su planirana sredstva za rekonstrukciju objekta koji će poslužiti za ambulantu. Prethodni objekat je neuslovan, nalazi se na nestabilnom terenu i vjerovatno će se rušiti. Očekujemo završetak svih radova i vraćanja ambulante Vrace tokom ove godine.

Hasan Tanović, 1.5.2021.

Iz Općine Novo Sarajevo su za Istinomjer sredinom decembra 2021. godine kazali da bi već početkom 2022. godine trebali započeti radovi na ambulanti u spomenutom naselju.

Objekat u kojem je planirano formiranje ambulante porodične medicine Vraca je postojeći objekat Mjesne zajednice Vraca, koji se nalazi u ulici Derviša Numića br. 70. U prethodnom periodu je urađena projektna dokumentacija (izvedbeni projekat), koja će u narednom periodu biti ovjerena od strane komunalnih preduzeća, revizije, zaštite na radu i zaštite od požara. Kompletirana dokumentacija će biti upućena nadležnoj službi na izdavanje odobrenja za građenje, nakon čega slijedi provođenje javne nabavke za izbor izvođača radova, potpisivanje Ugovora i izvođenje radova. Radovi su planirani početkom građevinske sezone 2022. godine.

Općina Novo Sarajevo, 15.12.2021.

S obzirom na to da radovi na ambulanti porodične medicine Vraca nisu okončani tokom 2021. godine, Istinomjer će navedeno obećanje načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića ocijeniti neispunjenim.

 

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!